Inlägg

Inlägg som BooliBoo har skrivit i forumet
Av BooliBoo

Klart att de som har möjlighet vill jobba hemifrån. Förutom att slippa pendla till och från jobbet så slipper de allt snack i korridoren och låtsas jobba för att se upptagen ut när de är klara med jobbet dvs de kan göra saker hemma tex tvätta, laga mat, träna etc och vem skulle inte det? Sen slipper man sjuk dagar med karens.

Ni som inte skulle vilja ha det måste skaffa annat jobb.

Av BooliBoo

När jag får dubbel prestanda från Grafikkortet brukar jag uppgradera det....... nu får jag det då 4090 var så bra men väntar till 5090 eller 6090 beroende på. Tror dock inte 5090 kommer dubblera prestandan från 4090. Synd bara att DLSS 3.0 inte fungerar på 30 serien som jag sitter på nu men men den som väntar på snö kommer få göra snöbollar en annan dag.

Av BooliBoo

Jag förstod det som att man endast behövde uppkoppling när man installerar den dvs parar ihop den med ps5 och sen inte eller har jag läst fel?

Av BooliBoo
Skrivet av joakim99:

Än så länge är jag nöjd med hur datorn presterar. Det enda som jag lite ångrar är att jag inte lade till 10 GBit NIC.

Prestandan i en Studio hade jag inte behövt och när jag väl övertygade mig själv om mitt faktiska behov så var det lätt att ta en Mini Pro istället.

Det blir mest word, excel och powerpoint som jag använder datorn till plus lite Lightroom och surfning.

Då låter det som att du valde helt rätt. Har du haft Mac tidigare eller är det första Macen du äger? Har du i så fall kommit in i systemet och tänket då det är lite annorlunda från windows?

Av BooliBoo
Skrivet av Elgot:

Även om Apple skulle ta ledningen igen lär det väl dock handla om mindre övertag och inte fullständig utklassning? Läget är betydligt ljusare än förr ändå.

Vi får hoppas det då Apples M chip verkar vara riktigt bra. Men bra att utvecklare håller sig på tårna.

Av BooliBoo

..... och där släppte Apple M3 och så är de tillbaka på ruta ett igen.

Av BooliBoo

Spiderman 2 är ett givet köp men inte dag ett. Kan vänta tills november då det lär sänkas i pris med någon hundring eller två.

Angående forbidden west så håller jag med om att man inte alls var lika engagerad i detta som i första. Sen kan jag tycka striderna i första kändes bättre då det i tvåan kändes som att varje strid tog betydligt längre tid trots att man sköt bort allt väsentliga delar av dem. Borde varit mer att man kunde som i dead space skjuta bort lemmar på dem eller om man skjuter bort servon till höger ben borde det benet sluta fungera, skjuta bort stjärten på en fågel så den störtar och inte kan lyfta igen etc. Men satan i gatan vad fint det är att se på.

Av BooliBoo

Men kul för de som har maxade grafikkort och kunna få använda dem fullt ut. Själv får man väl köra på 720p, 10fps i bästa fall så inget spel jag köper dag ett…….. men om 10 år så maxar jag det med en iPhone i 8k.

Av BooliBoo
Skrivet av joakim99:

Det blev en basversion av Mac Mini Pro till slut.

Så hur har det gått med en Mac mini efter första månaderna? Är den tillräckligt kraftfull till det du vill använda den till? Vad använder du den till?

I valet du stod mellan hade en Mac Studio vunnit alla dagar i veckan särskilt när det bara skiljde 1000:- men förstår att du valde basversionen av PRO istället och sparade in lite slantar.

Av BooliBoo
Skrivet av XPerion:

Har oftast köpt den bästa varianten vid varje byte. Men vad gör jag med S23 Ultra jömfört med alla tidigare mobiler? Exakt likadant användnings mönster.
Folk som jag lägger mycket pengar på att ha det senaste och bästa. Men alla använder telefonen likadant som alla tidigare telefoner.

Visst är det så men nu kan du scrolla på en 120hz skärm istället, apparna öppnar 1/10sek snabbare och du kan skriva sms och ringa med en otrolig detaljrikedom..........

Av BooliBoo

Fast när märker man som vanlig konsument av prestandan i en telefon? Känns som de flesta är rappa i os, surfa, ta kort så det är väl bara i spel man märker av det?

Av BooliBoo

Tydligen inte......... 2/10.

Av BooliBoo
Skrivet av Ragin Pig:

Kan tillägga, om jag nu inte missat något själv, att taket om 2.5% av intäkterna är ett nytt tillägg sedan dom backade - så det var aldrig något som kritiserades utan avgiften man ville ta ut per installation.

Så de hade inte 2,5% innan över miljonen alltså, hur fick de in pengar då? Var det som blender att företag och folk donerar pengar varje månad?

Av BooliBoo
Skrivet av Pamudas:

"A 5% royalty is due only if you are distributing an off-the-shelf product that incorporates Unreal Engine code (such as a game) and the lifetime gross revenue from that product exceeds $1 million USD; in this case, the first $1 million remains royalty-exempt."
https://www.unrealengine.com/en-US/license under FAQ - "How much do i have to pay for Unreal Engine?"

D.v.s. 5% på allt över 1 miljon USD

Tack för informationen men de tar alltså ut dubbelt så mycket utan kritik, där ser man. Men absolut den avgiften de tänkte lägga in om avgift på installationer och så snabbt känns sådär och korkat.

Av BooliBoo

Hur mycket betalt tar de för Unreal engine? Känns väl ganska rimligt ändå att omsätter du mer än 1miljon dollar för ditt spel får du börja betala. Känns som det kanske kostar mer pengar att utveckla en egen motor om man inte är någon av jättarna som omsätter miljarder dollar?

Av BooliBoo

När kommer eran recension? 😁

Av BooliBoo

Men så länge vi konsumenter betalar det Nvidia vill ha för sina monsterkort lär de fortsätta ta betalt för dem.

Av BooliBoo

Äntligen usb-c till Iphone. Men som någon skrev så kommer Apple göra en lightning adapter så de kan tjäna sina miljarder ändå för Apple älskare som vägrar usb c.

Av BooliBoo

Så otroligt skönt men lär väl bli extra kontakter på moderkortet då gissar jag så sladdar slipper man ju inte bara att de dras lite kortare och blir förhoppningsvis lättare att dölja. Men ändå konstigt att det dröjt så länge med tanke på att Apple haft det i 10-15 år i sina Mac Pro.

Av BooliBoo
Skrivet av Northbane:

Hm jag betalade 5990kr hos Inet för min ps5 med blu-ray läsare. Det var riktpriset några månader efter lansering iaf å för digitala versionen var priset 4990kr om jag inte är helt senil då.

Helt rätt sa polisen som satt och åt morötter.