Inlägg

Inlägg som Jocke1122 har skrivit i forumet
Av Jocke1122

Speldator för runt 10k~

Har en vän som är ute efter en ny speldator för runt 10k.
Har varit borta från teknikens värld ett tag så jag vänder mig till er här.

Önskemål:
SSD med ungefär 200GB.
Ingen lagringshårddisk eftersom han plockar den från sin nuvarande dator.
Inget OS.
Minst 8 GB internminne.
Samt Chassit Fractal Design Define R4 Vit.
Föredrar Inet.se

Mvh

Av Jocke1122

Tacksam för alla svar,Får nog bli en Naos 7000!

Av Jocke1122

Ang Mionix Naos 7000/8200.

Sitter och funderar på om man ska beställa hem en ny mus alltså en Naos 7000 eller en 8200. Har en 3200 nu och det är den bästa musen jag någonsin haft så jag tvekar inte på Mionix. Men 7000 modellen är en optisk utan LED,Samt 8200 som är laser,Vad är det för skillnad på Optisk,Optisk LED,Laser? Är det värt att hosta upp några extra hundralappar för en 8200?

Ge gärna en recension om du äger/ägt någon utav dessa.

Mvh

Av Jocke1122

Jag använder mig av denna kartan : http://dayzdb.com/map/chernarusplus
Verkar vara rätt så exakt enligt vad jag har hittat.

Ni kan också kolla in denna guiden om ni är lite osäker på grunderna i Dayz. http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2070447...

Av Jocke1122

Dayz är ett grymt kul spel,Har iofs bara kört solo men tänkte prova på lite mer befolkade servrar ikväll och se om man lyckas hitta någon "kompis" som man kan spela med. Dessvärre verkar dom flesta som fått tag i vapen vara P12: or som spelar för mycket CS:GO(Dödar en direkt),Lite tråkigt,Men that's life.

Dayz får 7/10 av mig,Men jag är säker på att det kommer hamna på max när väl alla bugarna,Grafiken,Ljudet börjar ordna till sig.

Av Jocke1122
Skrivet av Ernesto:

Sista grejen - Installerade du drivisar till både Intel SATA och JMicron SATA? Jag vill minnas att det var problem med den där SSDn med software/firmware vilket gav bluescreen ibland - Tänkte att eftersom du installerat om windows kanske du glömt nån av dom.

Annars vet jag faan inte. Hoppas det går bra för dig, alltid jobbigt som faen med bluescreens.

Nej det har jag inte,Visste inte att man behövde installera drivrutiner för en hårddisk. Ska testa detta,Tack för hjälpen.

Av Jocke1122
Skrivet av Ernesto:

Testa dra ner överklocken på minnen/cpu och testa lite? BF3 är ju grymt på att belasta allt i hela systemet och då kommer instabilitet vid överklockning fram oftare.

Okej,Minnerna ligger på standard 1600Mhz~,CPU är inte maxklockad heller. Men ska testa

Av Jocke1122
Skrivet av Ernesto:

När du installerade om windows, installerade du drivrutinerna på sin SSD? Ligger bara BF3 på SSDn och de andra spelen på mekaniska?

Drivisarna är installerade på SSD,Samt Origin/BF3 då,Men alla andra spel är installerade på en annan HD.

Av Jocke1122

Aaah,Precis,Självklart sitter båda domma i.

Är 42-43c i Idle för detta kortet normalt?

Av Jocke1122
Skrivet av Ernesto:

Till moderkortet går det ofta 2 sladdar, en 20eller 24pin, sen en till, som är 4,6 eller 8 pin (ibland 8+8!)

Du menar själva stora strömsladden till moderkortet? Och 4 Pinarn som oftast är ovanför CPU'n? Man kan väll inte ens starta datorn utan domma i? xD

Av Jocke1122
Skrivet av Ernesto:

Låter skumt som tusan - Kan ju vara så att det är fel på kortet, men det är ju ganska långsökt ofta - Alla sladdar sitter i? 20pin och 4 pin till moderkortet? 8+8 in i graffen?

Sen vill jag bara påpeka att ge rådet "Installera om windows" är helt fruktansvärt.

"Det brinner i huset!" - "Bygg ett nytt!"

"Det brinner i huset!" - "Vart?" - "I köket!" - "Var i köket?" - "Kastrullen!" - "Lägg på ett lock och ta fram pulversläckaren, ring 112 om det riskerar/brinner utanför kastrullen."

Det är 2x 8 pins sladdar i kortet från nätagget. Vilka menar du med 20 pin och 4 pin?

Av Jocke1122
Skrivet av KeyPakt:

Senaste drivrutinerna?

Tidigare hade jag ett HD6950 och det kraschade jämt tills jag läste att en uppdatering av PunkBuster kunde hjälpa. Efter att jag kört PBSetup så slutade faktiskt krascherna för min del.

Använd även typ HardwareMonitor för att övervaka temperaturerna när du spelar. Hur är det med ventilationen i lådan?

Kör du någon överklockning av CPU? Kontrollera så inte PCI-E hastigheten är fel. Normalt brukar vara att den ska ha värdet 100.

Senate drivisarna,Och ska kolla upp det där med punkbuster,Men det ser jue ut som det är ett problem med kortet elr nåt sånt. Ventilationen är superb,Har R4 med normala temperaturer. Ja CPU är överklockad,PCI-E är på 100 också.

Av Jocke1122

Jag formaterat om datorn 2x sedan jag bytte kort,Så det är jue uteslutet.

Av Jocke1122

HD 7970/Datorn krashar i BF3.

Hej alla goa sweclockers,Köpte mig 2 nya godisbitar häromveckan :

https://www.inet.se/produkt/5409668/gigabyte-radeon-hd7970-30...
https://www.inet.se/produkt/6911364/corsair-hx-750w-80-gold-m...

Nu till problemet,När jag spelar BF3 i circa 10 min krashar datorn,Hänger sig,BSOD etc. och det är BARA när jag spelar BF3,Inte när jag spelar Far cry eller något annat grafikkrävande spel. Har benchmarkat kortet och inga problem alls. Några idéer? Nätagget ska jue klara köra allt,Detta hände aldrig heller med mitt gammla kort,Iofs var det inte på max inställningar men aah. Tacksam för snabba svar

Edit: Efter datorn har krashat,Står det Standard vga i enhetshanteraren.Måste alltså stänga av datorn dra ur strömmen i ett par minuter sen starta igen för att datorn ska kunna hitta kortet.

Av Jocke1122

Kylning till Intel 2011 socket + R4.

Hej jag har plockat ihop en dator men jag är tveksam på vilken kylare jag ska ha till den,Funderade först på H100 men jag har läst att det ska vara ont om plats för den i R4 lådan. Några tips skulle uppskattas! (Ska klocka den som mycket som möjligt så den bästa kylaren är ett faktum)

http://www.inet.se/kundvagn/visa/2692536/2012-12-16 Här är länken till datorn.

Av Jocke1122
Skrivet av anon200213:

Detta moderkortet är riktigt grymt för sina pengar: https://www.inet.se/produkt/1902259/asus-p8z77-m-pro

Det tackar jag för! Ser bra ut! Gillar faktiskt Asus mer än Gigabyte

Av Jocke1122
Skrivet av anon200213:

FD core 1000 chassit är riktigt piss på ren svenska. Det är dålig kvalité, kärvar och skramlar som en konservburk, där hade jag nog lagt ett par hundringar till. Samma med moderkortet. Min kompis byggde med det moderkortet och fick returnera det tre gånger innan han fick ett som var stabilt.

Okej. Chassit spelar nog ingen större roll för henne, Det har iaf fått bra betyg på inet samt moderkortet. Kan du länka till ett stabilare moderkort isf?

Av Jocke1122
Skrivet av Henke420:

Men jag vill inget ont. Jag bara säger att du inte ska skapa fler trådar om snarlika ämnen, då moderatorer kommer ge dig en varning om de ser det. Om du inte tycker mitt paket ser bra ut så ger du mig bara ett svar i den andra tråden. Men varför vill du ha Intel istället för AMD när du har en så låg budget? Med de spelen hon ska spela så har det nog ingen betydelse men AMD har ju billiga prollar med 4 kärnor.

Tänkte att Intel håller lite längre i prestandan jämfört med Amd. Jag sa till min syster att om hon köper en ny dator för 5k~ så kommer den att hålla iaf 4-5 år minst. Och jag har alltid byggt datorer med intel :p. Och det här med integrerad grafik i processorn är lite nytt för mig och har ingen aning om hur det påverkar resten av datorn.

Av Jocke1122
Skrivet av Henke420:

Okej, jag ger mig.

Det är inte min mening att låta spydig elr något isåfall ber jag om ursäkt. Om du kan hjälpa mig så vore jag tacksam.

Av Jocke1122
Skrivet av Henke420:

Lol, mkay. Korposta på du tills du blir avstängd.

Jag har varit medlem på detta forumet sedan 2006. Kan nog mer om reglerna här än du.