Inlägg

Inlägg som Espo har skrivit i forumet
Av Espo

Laptop för runt 5000kr

Min gamla dator la av helt plötsligen idag, stendöd så behöver beställa en ny. Hade en Toshiba Satelite som jag tycker fungerat fint. Bra batteritid, lätt & smidig, ingen starttid. Jag eftersöker något liknande och antar att utvecklingen borde gått framåt på 3år. Inget spelande utan mest arbetande och surf. Prioriterat som sagt med en bra ssd disk, tyst dator och bra batteritid. Toshiba:n var som en Ipad, alltid i standby typ. Bara öppna locket och köra, ingen laddtid. Vet inte om detta är standard på nyare bärbara eller unikt för just Toshiba? Hur som har jag blivit bortskämd med detta och önska ju helst samma funktion på den jag ska köpa. Hittat endel kandidater, men svårt att hitta recensioner och således veta om de uppfyller mina önskningar. Hoppas därför på lite expertis hjälp här ifrån

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=3824283
Kan få denna för 5000kr, men läste mig till tveksam batteritid?

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3925336
Denna ligger i samma prisklass, men har 128gb ssd + 1gb hdd. Känns som extra hårddisk borde dra upp både vikt och batteri konsumtion!?

Av Espo
Skrivet av guineapig:

Signalen blir inte sämre eftersom den är digital men det kan ju vara så att du har funktioner i receivern som påverkar bilden negativt. Slå av allt sånt i receivern och jämför igen. Att bilden skiljer är troligen för att apparna komprimerar bilden olika.

Skickades från m.sweclockers.com

Ok, ingen anledning att inte fortsätta köra genom receivern med andra ord. Klara TVns inbyggda appar alltid av att leverera bättre bild än Apple TV och PS4 tex? Läste tex att endast TVns inbyggda som klarar leverera 4k.

Av Espo

Bäst Set-up för bästa bild?

Har tidigare haft en Sharp 46" full HD. Kopplade alla enheter med HDMI in till Yamaha receiver och vidare till TVn. Nu med en ny Sony 55" UHD har jag så många HDMI ingångar, så skulle kunna direkt ansluta alla enheter istället för att gå via receivern.

Första frågan här är om jag tappar i bildkvalité om jag fortsätter att koppla alla enheter via receivern?

Om jag skulle direkt koppla alla enheter till TVn räcker det då att köra ljudet via TV:ns optiska ut till receiverns optiska in eller måste alla enheter kopplas med optisk/coaxial direkt till receivern?

Jag tycker själv att jag får bättre bild om jag kör Netflix i TVns inbyggda app istället för att köra via Apple TVn. PS4ans inbyggda Netflix/HBO är ännu sämre. Därav min fundering om bilden blir sämre för att den går via receivern...

Av Espo

Efter några dagars testande:

I 4K: Grymt bra. Starka klara färger och kanon upplösning.

1080P: Riktigt bra och skarp bild. Inget att klaga på här heller.

720P: TV-sändningaran ser bättre ut än förväntat - Skarp bild. Dock tycker jag fotbollen inte leverera på topp. Känns som det blir oskärpa och att det skulle behövs bättre upplösning. Provade fotbollsklipp i 4K och tyckte inte heller här det va top notch, Nu kanske det är sådant man får leva med när man kollar fotboll, men skulle gärna jämfört med Samsung S8005 här.

Vanlig SD: Skalar upp bra och över förväntan.

Betraktningsvinkel: Kan inte uppleva det som något problem att titta off center.

Appar: Läst mycket klagomål på detta. Kört mycket Youtube och Netflix och inga problem so far.

Överlag över förväntan på de flesta plan. Ett frågetecken dock på fotbollsmatcherna som jag hade högre förväntningar på. Med tanke på priset skulle betyget landa på en 9a.

Av Espo

Beställde X8505c på Elgiganten igår. Tänkte det va bäst att passa på denna vecka när den var så prispressad samtidigt som JS8005 va höjd. När jag kom hem såg jag att SIBA sänkt JS8005 till 11990kr. Absolut inte säker på att jag valt rätt då de flesta (bortsett från Media Markt säljaren) verkar överens om att J8005 är lite bättre i de flesta avseenden. Elgiganten har dock 30dagars öppet köp, så gott om tid att utvärdera. Är jag inte helt nöjd alt. JS8005 droppar i pris till 10k kan jag ju alltid lämna tillbaka

Av Espo
Skrivet av Jonte[YoT]:

Hur tusan kan ni rekommendera en TV med VA-panel till någon som har behov av bra betraktningsvinklar?
Nån måtta på att hypa upp det man själv råkar ha köpt för det väl ändå vara.

http://www.rtings.com/tv/tests/living-room/viewing-angle#

Och nej, det är inte exakt samma modellbeteckningar som i Europa då det är en nordamerikansk sida. Panelerna kommer dock samma egenskaper ändå.

Tack för din input. Problemet är ju att enligt rtings.com har de flesta ips TVar dålig overal rating, så känns svårtolkat, dessutom dyrare. En VA med bra overalL rating vs en ips med låg overall, men bra betrakningsvinkel. Ser att Sony X8505c som jag tittar på i alla fall ligger bland de bästa va på betrakningsvinkel.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Espo
Skrivet av Skonky:

Samsung ue8005js 55" tv som jag är riktigt nöjd med. Native os är ok, men inte mer. Men de flesta tv os är inte där man vill att de ska vara. Lg's är väl snäppet bättre vad jag hört. Men bildkvalitet och uppskalning från 1080p gör den helt suveränt, och har stöd för framtida HDR material.

Läs lite reviews på den så kan du få dig en bättre uppfattning.
Skickades från m.sweclockers.com

Var denna TV jag kom fram till efter många timmars research förra veckan. Skulle beställa på Mediamarkt, men säljaren envisades med att vilja sälja Sony 55X8507C som han ansåg bättre över i stort sett hela linjen. Valde därför att fundera lite ytterligare och nu är priset höjt med 2000kr vilket gör att JS8005 inte längre känns så het om inte priset droppar igen. Sony 55X8505C är ju rejält prispressad nu på Elgiganten och känns riktigt prisvärd. På Sonys hemsida presenteras den som samma TV som x8507 samt x8509, men kollar man infon på prisjakten saknar x8505 Local dimming och därav även då HDR-stöd. Har bara Uppdateringsfrekvens på 100 istället för 120. Frekvens (Sub-field) 800 vs 1000. Detta verkar ju vara ganska stora skillnader för att på Sonys hemsida presenteras som samma TV?

Av Espo

Anpassat tips på 55" önskas

Jag är på jakt efter ny TV inför sommarens EM & OS. TV:n kommer användas enligt följande uppskattningsvis:

40% vanlig tv tittande. De flesta kanalerna har jag via HD (parabol Viasat) och jag skulle säga att hälften av tittande berör sport och mycket fotboll.

40% streaming. Netflix och Viaplay direkt via Apple TV där Netflix nu kör nya serier 4k? Samt HBO och C more streamat från telefon via Apple TVn.

10% PS4 spelande. Mest Fifa.

10% Blu-ray tittande.

55" känns lagom då vi sitter knappt 3m ifrån och ofta inte mitt i "sweat spot". Divan delen av soffan är nog någon meter höger om centrum . Budget 10-13k.

Glad för tips där ovanstående vägts in!

Av Espo
Skrivet av LSD:

Hade dock valt en ny modell och att inte handla på Media markt utan på hembiobutiken istället. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=3506229

17-18k är för mycket för en TV. Köper för 10-12k och byter när Oled kommit ner i pris om några år. Får läsa på ytterligare om Sony vs Samsung modellerna och ta in din erfarenhet innan jag bestämmer mig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Espo
Skrivet av Pessimismo:

Ue55js9000 finns för 13995kr nu om det är intressant.

Verkar inte skilja mycket mot 8a serien förutom curved. Har läst mig till att nackdelarna överväger fördelarna.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Espo
Skrivet av LSD:

Jag skulle välja Sony alla dagar före Samsung då bildkvalitén är bättre helt enkelt.

Enligt de flesta test och recensioner jag läst är det tvärtom. Från 2015 sprang Samsung om Sony och gör idag bäst TVar. Många i USA föredrog Sony modellen då den var billigare där, men de flesta höll ändå Samsung modellen som något bättre. Är det enligt dina egna erfarenheter som du rankar Sony bättre på bilden?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Espo

Samsung JS serie (SUHD) vs Sony x85c (HDR)

Var idag på Media Markt för att beställa en Samsung JS8005 55". Säljaren ville då direkt peka åt annat hål och tipsa om en TV i samma prisklass som var bättre. Han föreslog istället Sony KD-55X8507C, som han påstod var lite vassare än Samsungen på alla plan. Dessutom saknade Samsungen HDR som var viktigt för framtiden och detta hade Sony modellen. Vad jag läst skulle Samsungen vara förberedd för HDR och jag påpekade detta, men då sa han att det stämde inte.

Har ni erfarenheter av dessa modeller och kan reda ut följande:

1.Har svårt att tänka mig att säljaren påstående om att Sony modellen är lite vassare på alla plan kan stämma? Finns mycket info och recensioner om Samsungen, men inte Sony modellen, så svårt läsa mig till.

2. Stämmer säljarens påstående gällande att Samsungen saknar HDR stöd? Samsung verkar inte uttrycka det som HDR i sina modeller? Har man annat namn för detta?

3. Vad jag läst mig till så verkar många rekommendera Samsung som bättre TV-tillverkare än Sony rent generellt?

Av Espo
Skrivet av mrqaffe:

Om det inte har torkat igen så är det kanske kabelbrott i kabeln som går till skrivhuvudet, har den stått väldigt länge och är du i så fall säker på att det inte torkat ?
Bläckstråleskrivare bör användas rätt ofta för att inte få problem.

Hur konstaterar jag om det är igen torkat med säkerhet? Har som sagt skruvat isär hela huvudet och om det går att köra en nål igenom varje kanal, så borde det vara fri väg för bläcket!?

Av Espo

Problem med Canon skrivare

Har fått problem med att min Canon MG5350 bara lämnar blanka utskrifter. Den kör utskrifterna som om den skriver, men allt som kommer ut är blanka blad.

Hade detta problem en gång tidigare och då hjälpte det att ta ur skrivarhuvudet och rengöra och lägga i varmt vatten över en natt och sedan sätta tillbaka. Nu har jag dock provat rengöra 3-4 gånger samt haft skirvarhuvudet i varmvatten två nätter, så kan knappast bero på att det är täppt. Har även skruvat isär och rengjort kanalerna, men hjälper inte heller. Färgen verkar komma igenom, men av någon anledning vill den inte sätta färgen på pappret. Jag är absolut ingen ingenjör, så vet knappt hur det går till när färgen överförs från skrivarhuvudet ner på pappret?

Någon som har en teori eller haft samma problem själv?

Av Espo

Japp Canon har ofta cd/dvd printing på sina modeller, så man kan skriva etiketter direkt på sina skivor. Gjort det många gånger förut och aldrig vart några problem, så vet inte vad som kan ha hänt denna gång.

Av Espo

Canon MG5300 behöver hjälp

Använde idag skrivaren för att skriva direkt på en skiva. Efter skivprinten, så sluta skrivaren fungera.

Det låter som den skriver ut, men blir endast vita papper som kommer ut. Har satt i nya färgpatroner och kört rengöring+djup rengöring och det hjälper inte. Provat skriva ut bilder samt textdokument, men samma varje gång. Låter som den skriver ut, men alla papper kommer ut helt vita utan något på.

Tips på vad som kan hänt och hur jag löser problemet?

Av Espo
Skrivet av m4gnify:

Har absolut ingen aning hur BD fungerar.
Hur har du skrivit filerna till BD-re:n? Har du bara kopierat över filer som PS3:et kanske inte kan läsa? Vad är det för filtyper etc

MP4 filer från videokamera har jag hållit på med nu. Eftersom den läser vanliga Blu-ray filmer, så prova jag att göra en back-up på en av mina filmer, men inte heller detta fungerade. Då dök skivan upp och så står det "BDMV" i PS3an, men trycker man på play, så gör den knappt försök att läsa den som det låter.

Dock fungerar både filmklippen och backupen på vanliga BD-r skivor.

Skrivet av dontmakeme:

En Re skiva kan vara skrivas om ett ex antal gånger innan den börjar krångla lite. Plus att det är mer jobbigt för lasern att läsa sådana skivor än tryckta "köpta skivor" så det kan vara ett tecken på att din laser i ps3an sakta men säkert börjar bli sämre och sämre.

mvh

Har 10st nya TDK BD-RE och en äldre MediaRange BD-RE. Är nästan helt säker på att den kunnat läsa i alla fall MediaRange skiva tidigare. TDK skivorna är som sagt nya. Saken är att det låter knappt som den försöker läsa skivorna så fort det rör sig om BD-re...

Av Espo

PS3 problem med uppspelning BD-re

Lägger ibland över inspelat material på en BD-re för att slippa slösa en BD-r skiva om det inte ska sparas permanent. Nu har PS3 börjat strula med dessa skivor, hittar BD-re skivan, men den hittar inget innehåll på skivorna. Vanliga BD-r skivor inga problem. Försök googla detta utan att hitta något. Har ni någon aning om vad som kan fela?

Av Espo
Skrivet av Petterk:

Fungerar telefonen i övrigt så har du tangentbord plus extern skärm via HDMI antar jag, iaf om digitizern är vid liv. Fast är digitizern vid liv så kan du ju köra Kies.

Kan ju köra Kies, bara att telefonen är låst med skärmmönster lås, så kommer inte in i telefonen.

Skrivet av ZaInT:

Det har du rätt i, med en USB-OTG-adapter kan TS koppla in ett USB-tangentbord och ange skärmlåskoden den vägen.

Eftersom den är skärmmösterlås, så hjälper det ju tyvärr inte med tangentbord.

Av Espo
Skrivet av Skjulet:

Det borde funka ifrån fastboot med "adb pull" kommandot om inte annat, i värsta fall kan du ju köra någon automatisk root process i form av ett program och sen köra adb pull ifrån recovery.

Finns många trådar om detta på xda forumet.

mvh
Sebastian

Hur fungerar detta? Läste om något program som hette ADB som man körde via kommandotolken, men som jag fattade det så kunde bara detta program läsa av minneskort, men inte själva telefonen minnet. Har jag missförstått det hela?