Inlägg

Inlägg som Espo har skrivit i forumet
Av Espo

Trådlöst modem, behov av router?

Har senaste 5 åren haft Comhem med trådlös modem och inbyggd router. Ska nu flytta och där finns varken comhem eller fiber, på ADSL fronten verkar Glocalnet ge mest för pengarna.

Det är dock så att hos Glocalnet får man hyra en trådlöst modem för 499kr, men ingen router ingår i detta modem. Jag som streamar till mitt PS3 måste ha en router? Känns inte som det kommer fungera att göra via det trådlösa modemet från Glocalnet!?

Av Espo
Skrivet av sp1k3n:

Med DVDFab :

http://www.dvdfab.com/download.htm

...kan du göra lite mer inställningar, som att ta bort onödiga ljudspår eller undertexter för att få ner storleken på ISO-filen (välj huvudfilmen). Om man vill behålla menyerna kan programmet även komprimera filen så man får plats med den på en BD-R 25GB, men då med försämrad kvalité.

Blev rekommenderad BDRebuilder på ett annat forum. Skulle vara minst lika bra som dvdfab och är gratis. Man kan plocka bort ljudspår och undertexter från huvudfilmen samt ta bort extramaterial och trailers för att komma ner i storlek. Vill man komprimera ytterligare kunde man även göra detta, men då tappar man lite kvalité och det tar tid. Fanns ytterligare ett gratisprogram Clown_BD BD Copier som lät dig sortera bort extra material och ljudspår mm där det inte fanns något alternativ för att komprimera ytterligare.

Av Espo
Skrivet av Stidt-O:

Jag säger som en föregående talare. Använd Virtual CloneDrive. Perfekt för att mounta ISO filer. Sen vet jag dock inte vilken mediaspelare som är bäst till blueray. Men VLC borde väl klara det?

Fungerar ju bra om du vill se på datorn eller har HDMI kabel från datorn till TVn annars är det ingen lösning...

Av Espo
Skrivet av calimero:

Tror det ska funka med programvaran "ANY DVD HD" från Slysoft. Jag har för mig att deras programvara har en 30 dagars Triallicens om man man vill testköra.

//Calimero

Har AnyDVD HD, men kan inte hitta hur man skulle kunna göra detta. Hittar inget sätt att välja bort tex ljudspår och undertext. Finns en inställning där man kan välja att ta bort trailers och reklam samt sekvenser som understiger en viss tid, men inte annat?

Av Espo
Skrivet av Svensktiger:

Menyer och annat "skräp" försvinner automagiskt.

Så det går inte få med menyer eller något annat än huvudfilmen med andra ord?

Finns det något annat program där du kan välja att behålla menyer samt sortera bort övrigt du inte vill ha. Tex behålla huvudfilm med svensk text + endast ett ljudspår + eventuellt något extra material, men ta bort resten.

Av Espo

Så om man tar bort lite onödiga ljud spår och annat och kommer ner under 25GB och bränner en Blu ray skiva med MKV filen på, får man med menyn då eller bara själva filmen?

Av Espo
Skrivet av nisselask:

XBMC spelar Bluray iso i sin senaste version.

Intressant, vet du om XBMC fungerar ihop med PS3?

Skrivet av Svensktiger:

Är i princip bara en kopiering.
Och du kan ju välja bort saker du inte vill ha (t.ex andra språk) och på så sätt få ner storleken lite.

Så om man redigerar och plockar bort ljudspår och annat, så blir det sedan en MKV fil man får?

Av Espo
Skrivet av Jyyhan:

Nej, en Full Blu-ray som man... ehem.. "laddar ner", ligger på ca 40 - 50 gig, då är den inte ändrad alls, men då har du 720, 1080, alla olika ljud inställningar på filmen etc, men de som folk lånar från sidor är ca 8 gig för att det är bara 1 upplösning, sedan är det inte säkert att det är den riktiga, vet inte hur de gör vad det gör för att ändra saker, men nej storleken ändras inte om du kör ner hela blu-rayN^ på datorn och det kommer ta lång stund jepp.

Har provat att spara över några av mina Blu ray till datorn. Tar inte mer än 30min, men då har man den som en blu ray ISO som måste brännas på en BD-R DL om man vill se den på TVn. Hade hoppats det skulle gå att streama rakt av precis som med DVDs, men icke.

Av Espo
Skrivet av Svensktiger:

Du förlorar ingen kvalite med en mkv konvertering.
Allt som händer är att makemkv stoppar in allt i en smidigare kontainer.
D.v.s gör en fil av alla hundratals som finns på en bluray.

Ungefär hur lång tid tar denna process då? Blir det någon skillnad i storlek på slut filen?

Av Espo
Skrivet av Hardware guy:

För jag vill se filmerna i original kvalité. Göra om dem till mkv innebär ju att jag tappar kvalité och då försvinner ju lite av poängen med att det va blue-ray man hade i första läget.

Av Espo

Spela Blue ray ISO?

Brukar streama det jag vill se på datorn via PS3an och till TVn och använder då PS3mediaserver. Nu har jag köpt en intern blue ray spelare till datorn och tänkte testa om det gick att spela en Blue ray film om man sparade den på datorn som en ISO fil. PS3 mediaserver verkar dock inte hantera blue ray ISO? Hittar en mapp med ISO namnet, men säger bara att mappen är tom. Någon som fått det att fungera?

Av Espo
Skrivet av ODDNAME:

Bränner ut 3D-bluray för att ha något i samlingen, men dock bara 50GB, men jag köper allt sånt via ebay, sist fick jag 20st för en 600kr.

Inga problem med uppspelning och bränning av Blue ray skivorna?

Hur långtid tar det att läsa av en blue ray skiva till hårddisken?

Av Espo

Någon som använder blue ray brännare?

Priserna börjar bli humana, med 700kr för en bra brännare och 10kr/skivan (25gb). Är det någon som testat att bränna ut blue ray filmer? Antar att de flesta ligger på 30-40gb? Något smidigt sätt att konvertera ner dessa så de får plats på 25GB skivor?

Utbudet på 50GB skivor är fortfarande lågt och därav är skivorna dyra...

Av Espo

Allt är relativt, men kollar du ett år tillbaka så har det hänt en hel del med priset. Om ytterligare ett år får du säkert hyfsade kvalitets skivor för under 10an. Tycker jag inte är farligt dyrt då jag kommer ihåg att jag betalade uppåt 30kr för mina dvd skivor i början av 2000-talet

Att köpa en brännare som bara kan bränna single layer för att tjäna en hundralapp känns inte så smart...

Av Espo

Prisvärd Blu-ray brännare?

Fundera på att investera i en blu-ray brännare nu när skivorna och brännarna börjar bli billiga. Utbudet på brännare verkar dock vara lite dåligt och inte mycket recensioner finns att läsa. Nån här som har erfarenhet av Blu-ray bränning som kan ge några tips på en prisvärd brännare?

Av Espo

Bärbar dator - Med ström eller batteri?

Funderar helt enkelt på om det är bäst att köra med strömkabeln i eller om det är bättre att köra på batteriet och ladda när batteriet kryper ner mot 10-15%.

Läser olika saker på olika sidor. Vore bra om någon hade lite koll på hur man bäst hanterar batteri frågan.

Av Espo

Bärbar dator, batteri hantering för bästa prestanda?

Har nu köpt en ny laptop efter att batteriet till den två år gamla compaq datorn tillslut inte laddade upp överhuvudtaget. Min fundering är nu hur man ska hantera batteriet för bästa möjliga hållbarhet och prestanda.

Ska man köra så mycket som möjligt med strömadaptern i?
Eller ska man låta batteriet ladda ur innan man tillsätter strömadaptern?
Ska man kanske köra utan batteriet när man kör via strömadaptern?

Har ingen koll på batterivård, så upplys mig gärna!

Av Espo

Men de flesta laptops har bara plats för en disk med andra ord?

Av Espo

Googlade på Acer Aspire 5742-383G32Mnkk. Hittade inga direkta recensioner på denna tyvärr. Lutar åt den modellen, men vore ju bra om man kunde hitta något om hur kvalitén på materialet då.

Av Espo

SSD disk till laptop?

Ska köpa ny laptop och funderar på om det kommer finnas möjlighet att senare köpa till en SSD disk. Kan man ha en vanlig 5400rpm disk och en SSD i laptopen samtidigt eller får man bara plats med en disk?

Detta är förövrigt datorn jag tänkt köpa: Acer Aspire 5742-383G32Mnkk (LX.R4F02.177)