Inlägg

Inlägg som AgiLitY har skrivit i forumet
Av AgiLitY

Hur högupplöst är materialet du ska redigera i Premiere och hur hög prio är detta? Tror du att du kommer att spela mer krävande spel i framtiden?

En Lenovo Legion 5 med 16 GB RAM för 11 500 passar dina nuvarande krav spelmässigt och du kommer inte ha några problem med 1080p-material. Det går med 4K också men inget jag skulle rekommendera om det nu inte är väldigt lätt redigering du håller på med. Den har dock ingen Thunderbolt om det är ett krav du glömt skriva.
https://www.lenovo.com/se/sv/laptops/legion-laptops/legion-5-...

Av AgiLitY

Med förbehåll att jag kanske är lite sen på bollen...

Beroende på vad du ska spela får vara beredd på att CPU:n flaskar grafikkortet ganska rejält, du kommer alltså inte kunna nyttja det fullt ut.

Av AgiLitY
Skrivet av IlyaZ:

Mycket sunt med tanke på att varken de eller vi tjänar på att vara beroende av den amerikanska regimen och dess konkurrenshämmande sanktionspolitik.

Till skillnad från Kinas då eller?

Givetvis tjänar de själva på inhemsk produktion men ser inte riktigt hur detta skulle gynna oss, är förvisso bara dum kanske.

Av AgiLitY

Har du haft problem med grafikkortet innan, spontana omstarter eller drivrutiner som kraschar exempelvis? Moderkortet kan givetvis spela in i detta också.

Vad får dig att tro att det är fel på minnena också?

Det är nog inte något fel på nätagget men det är självklart bara en gissning. Testa komponenterna var för sig i den mån du kan för att utesluta andra fel, det är lätt att dra förhastade slutsatser.

Av AgiLitY

Har du någon budget du eftersträvar? Har du tänkt spela mer krävande spel i framtiden som exempelvis Cyberpunk 2077? Vilken upplösning och grafikinställningar? Med tanke på dina andra komponenter så skulle jag spontant säga ett 2080 Super eller bättre men det är lite mycket om du bara lirar i 1080p. Då duger ett RX 5700 XT eller ett 2070 Super gott och väl nu och förmodligen i flera år framöver utan att behöva tumma på grafiken.

Alternativt kan man också vänta på höstens stundande grafikkortslanseringar och se vad erbjuds, även om jag antar att det inte är ett alternativ.

Av AgiLitY

Svart skärm

Jag har köpt en ny Hem-PC och när jag kopplar in skärmen är den bara helt svart. Det är inget fel på skärmen eftersom jag använder den nu. Kan det vara så att man inte kan ha en CRT-skärm till den? Tangentbordet och musen lyser som vanligt om det skulle spela någon roll.

Datorn:

Processor: AMD 4600+ X2.
Ram: 2 gig 667 MHz, vet ej märke.
Grafikkort: nVidia Geforce 7900 GTX 512 MB.

Det är allt jag vet. Skulle gärna vilja ha hjälp med detta.