Inlägg

Inlägg som Laban80 har skrivit i forumet
Av Laban80
Skrivet av KW-Surface:

Provad att ändra ä till a idag, får samma error... Har de slutat sälja till Sverige?

Kunde inte heller beställa, fick något liknande fel. Slutade med att en kompis beställde åt mig.

Av Laban80

Datorn går ner i viloläge hela tiden

Hej
har ett väldigt störigt problem sedan jag uppgraderade till Windows 8, min dator går hela tiden ner i viloläge. Oftast tar det bara ett par minuter från det att jag lämnat den orörd. Någon som vet vad som kan vara problemet och hur man löser det?

Jag har gått igenom energispar-inställningarna men utan resultat.

Av Laban80
Skrivet av satane:

Någon som vet några multiplayer spel som går att spela mot folk med IOS?

Wordament är riktigt kul och beroendeframkallande!

Av Laban80
Skrivet av KW-Surface:

Tack för förtydligandet! En fråga till. Om du skulle skickat den till Tyskland, hade du fått stå för porto då eller hade de betalat det? Vad har du för garanti ärende föresten?

Med vänlig hälsning KW

Vet faktiskt inte. Mitt ärende gäller Windows-loggan på kickstandet som har "flagat" bort, loggan ser ganska risig ut. Tydligen ett känt fel. Ser fult ut men ingen som är akut att fixa, dock var det inget snack från Microsoft sida att jag skulle få en ny platta.

Av Laban80
Skrivet av KW-Surface:

Aaaha! Läste din tidigare post, då förstod jag det som att de avrådde folk att köpa från utlandet. Men du menade alltså att de rådde dig att vänta bara!
Har inte Microsoft något emot det, så kommer jag nog beställa en!

Med vänlig hälsning KW

Ledsen om jag var otydlig. Supporten tyckte jag skulle avvakta en svensk lansering för att se om den sker i januari, detta för att förenkla supportärendet. Jag fick dock skicka den till Tyskland om jag ville. Alltså inget annat

Av Laban80
Skrivet av KW-Surface:

@emigrating12
Nämnde inte du att garantin gällde i hela EU, även om man i Sverige beställde den från Tyskland? Hur blir det föresten om man köper den från Tyskland i så fall, och den senare släpps i Sverige. Är man då bunden till Tyskland eller kan man då använda svensk support?

Med vänlig hälsning KW

Jag har varit i kontakt med supporten gällande ett garantiärende och det verkade inte vara några problem, mycket hjälpsamma. Han rådde mig dock att avvakta lite för att se om Sverige är ett av de länder som ska få Surface i slutet av denna månad och isf ta supportärendet i Sverige istället.

Av Laban80
Skrivet av concorde11:

No shit Sherlock! Du tror inte att jag redan gjort det eller? Grejen är den att den verkar glömma bort vilka ord jag har lagt till!! Tror jag lagt till BRA typ 20 ggr nu..... Men du kanske har svar på det du som är så kunnig!?

Klart jag har Just order BRA är en bug som gör att den skriver BRÅ, är felanmält. Dock vill jag minnas att folk lyckats lägga till order BRA och att det då fungerat bättre men jag vet inte säkert.

Av Laban80
Skrivet av concorde11:

Riktigt störande överlag att man inte kan lägga till ord i ordlistan!!
och just ordet bra stör jag mig mest på då man använder det så ofta...

sedan verkar den komma ihåg vissa ord man använder ofta men bara ibland!?!?
och hur gör man plus tecknet?????

Du stör dig på saker av ren okunskap. Skaffar för avancerad telefon 😉
Klicka på ett ord du vill lägga till så visas ordet med ett plustecken du kan klicka på. Plus får du genom &123 följt av shift.

Av Laban80
Skrivet av Moleskin:

Vad har du läst/hört detta? Du blandar inte ihop det med Surface Pro som släpps i USA i slutet av januari?

Nej, blandar inte ihop. Hört blandade rykten, chattade också med Surface-supporten gällande ett supportärende och han rådde mig att avvakta med att lämna in min då flera länder kommer börja sälja den i slutet på månaden. Han kollade upp om Sverige ingick men fick inget bra svar, dock trodde han att det kunde vara så. Inte mycket att gå på tyvärr, men kanske värt att vänta ändå.

Av Laban80
Skrivet av KW-Surface:

Okej, för det vore ju inte jättekul att bli sittandes med en defekt enhet och inte få hjälp. Jag har läst ganska mycket på http://www.surfaceforums.net och där pratas det en del sömmar som gått sönder och någon tejp som släppt..

Det florerar lite rykten om att Surface ska släppas i Sverige i slutet av januari, eftersom det är så höra kan det vara värt att vänta och se.

Av Laban80

Vill tipsa alla som inte är med i Facebook-gruppen för Windows Phone att gå med. Finns mycket information och bra diskussioner där:

https://www.facebook.com/groups/visomgillarwindowsphone/

Av Laban80

Visst är det så att appar som inte används inte använder systemresurser, dvs det finns ingen anledning att stänga mer appar som man ofta använder? Aporna startar ju väldigt snabbt då men man vill ju inte att det ska dra för mycket batteri.

Av Laban80

Ett jämförande test med gammal firmware kontra den nya som kommer inom kort.
http://www.wpcentral.com/nokia-improves-lumia-920-camera-comp...

Av Laban80
Skrivet av Hymer:

Finns det någon MKV spelare till WIn8 RT än?

Ja, har dock inte testat den:
http://apps.microsoft.com/windows/en-us/app/mobile-hd-media-p...

Av Laban80
Skrivet av orig_rejser:

Jag valde enheten i enheter och sedan när man klickade där fick man den tidigare Win+P funktionen, det vill säga det kom en meny som frågade om man vill klona, köra bara sekundär skärm, bara primär skärm eller bägge.
Så charms --> Enheter --> Klicka på tv:n och välj alternativet.

Det visade sig att pga av plattans fasning så gick inte HDMI-kabeln in ordentligt (ej Microsoft original). Löste det med en kniv och täljde bort lite från kontakten och då fungerade. Dock blev bilden riktigt risig, speciellt när jag klonade, randig, taggig och grynig. Upplever du samma sak?

Av Laban80
Skrivet av SpeedyGT:

Har precis bytt till en svart Lumia 920 för att jag var nyfiken på WP8.
Har innan kört iPhone samt senaste tiden HTC Android nallar.

Gillar Android och speciellt HTC och deras kvalitet.
Har nu lite frågor som jag inte riktigt förstår....

Detta saknar jag:
Bättre vibrator, känns ju knappt
Sätta seperat volym för media/ring/alarm
Söka efter kontakter i telefonläge likt HTC, t ex söker jag efter Olle så slår jag 6553

Separat volym finns inte men efterfrågas starkt så det bör dyka upp framöver. Sökning av kontakter från dialern går inte, också väldigt efterfrågad. Testa någon av alla appar som finns, tex Phone Dialer eller RapDialer.

Edit:
Har ingen Lumia 920 själv och är inget fanboy, men lite kul är det väl att det så sakteliga blir lite mer balans:
Nokia +130% på fem månader. Apple -30% på tre månader.
http://www.svd.se/naringsliv/branscher/teknik-och-telekom/dar...

Av Laban80
Skrivet av Blu3n0va:

Jag såg den på mediamarkt en gång men var tvungen att skydda mig så jag hann inte känna på den...nästa gång så hade de tagit bort dem :S
Var det den med i3 du provade?

Vet faktiskt inte då jag också hade bråttom men jag tror det då jag vill minnas att den var ganska dyr. Borde nog komplettera min Surfade med en W700 😉

Av Laban80

Testade denna på Media Markt i Barkaby och blev väldigt imponerad över formfaktorn och känslan i den. Skärmen är grym och dessutom kändes den inte så tung så vikten är fördelad på en relativt stor platta.

Av Laban80
Skrivet av amanito:

Är det denna platta som man kan installera vanliga windows program på och som inte är baserad på ARM arkitektur?

Ja, detta är en riktig dator i tablet-format.

Av Laban80
Skrivet av orig_rejser:

Imponerad av min platta
Har hdmi-adaptern och kör ut hd till tv:n från nättjänster, riktigt smidigt. Enda man får tänka på är en Blåtands-mus (Wedge kanske?) för pillar man på skärmen efter man slått över bilden till tv:n så hoppar den tillbaka, vilket ju är ganska logiskt.

Försökte koppla in min platta till TVn men får ingen bild. Är det något speciellt man måste göra eller ska bilden klonas direkt och sedan ska man göra inställningar under Charms > Enheter?