Inlägg

Inlägg som Laban80 har skrivit i forumet
Av Laban80

Samsung 9-serien 13.3" Ultrabook (platinum silver)

Kampanjpris: 7990:-
Priset gäller endast på internet t.o.m 1/4

http://www.elgiganten.se/product///SANP900X3DA02/samsung-9-se...

Av Laban80

Men om man betalar med kontokort så kan de alltså justera upp priset så länge varan inte justerats? Utgår då från att man bli kontaktas först?

Starkt att du stod på dig, tvister och bråk som denna tar väldigt mycket energi.

Av Laban80

Vad skiljer denna från Samsungen som Inte har kampanj på (förutom tillbehören):

http://www.elgiganten.se/product///SANP900X3DA02/samsung-9-se...

Av Laban80

Fördelen med Samsung är vikten, storleken och SSD samt att den är riktigt "premium", nackdelen är att du inte kan uppgradera minnet vilket du kan göra på UX32VD. Står också i valet och kvalet mellan dessa båda.

Av Laban80

Mitt tips är att strunta i benchmarks och siffror på papprena. Alla nya telefoner är snabba, har bra skärmar och (i sammanhanget) bra kameror. Titta på bilder och om du har möjlighet åk och känn på telefonerna och välj sedan den som får prylhjärtat att slå lite hårdare

Jag skulle köpt HTC One.

Av Laban80
Skrivet av sebbano:

Den ser väldigt bra ut, men betalar man mycket just för att den ska väga så extremt lite som 1,16 kg för datorn behöver inte våga så lite för min del.

Ordinarie pris ligger på 11.000 så ja du betalar nog en del för lätta materialval, men 7999 är riktigt bra pris. Ett annat alternativ är tex:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1652405

Av Laban80

Om du kan tänka dig en extern disk så är denna grymt prisvärd och sjukt lätt. Jämför med Prisjakt:
http://www.inet.se/produkt/1970171/samsung-np900x3c-premiumpa...

Av Laban80

Naturligtvis kan du vara helt lugn juridiskt och hot med polisanmälan och kontakt med Blocket är bara för att typer som han är van att få som han vill med diverse hot. Även om du har rätt är det jobbigt att bråka med folk. Stå på dig och lycka till!

Av Laban80

Tror du får svårt att hitta en dator som uppfyller dina krav. SSD, dedikerat grafikkort samt Ultrabook-storlek för under 6000 låter tufft, tror du kommer få kompromissa en del.

Kollade på Prisjakt och 4 datorer matchade dina önskemål rent pris- och hårdvaru-mässigt, har dock ingen erfarenhet av någon av dessa:
http://www.prisjakt.nu/kategori.php?&l=s121432991

Av Laban80

Kan inte rekommendera RT-N56U. När någon dator i mitt nätverk laddar upp (tex bilder till en blogg) så stannar internet för övriga datorer. Supporten vet inte vad det är och jag har ingen aning.

Av Laban80

Är på jakt efter något liknande dock utan grafikkort men i övrigt detsamma. Utan grafikkort, får det plats en rejäl chassifläkt för att transportera ut varmluften på sidan tror du?

Hur låter fläkten i nätaggregatet, vill ha ett riktigt tyst.

Av Laban80
Skrivet av Jacob:

Asus Zenbook UX32A kommer med samma kylningslösning som UX32VD, men då UX32A saknar dedikerad GPU och kommer med en Core i3 som saknar turbo är datorn riktigt sval. Nu har jag visserligen den gamla modellen med Core i3-2367M, men temperaturen toppar ~62 grader vid tung belastning (Cinebench). Tror nog ungefär detsamma gäller den nya med Core i3-3217U. Med skärmen stängd kan du räkna med några graders skillnad, dvs. absolut inga problem

Den UX32A jag tittat på kör I5 men det förändrar inte så mycket. Så länge man inte kör spel låter det som att det inte ska vara några problem med locket stängt och det bör fungera bra på UX32VD också?

Av Laban80
Skrivet av Jacob:

Jag äger UX32A och har även testat UX32VD vid ett flertal tillfällen. Båda har exakt samma chassidesign och ser även så gott som identisk ut internt (HDD går att byta ut samt hälften av RAM-minnet). Det som skiljer åt är processorn, skärmen och inget dedikerat grafikkort, i övrigt är det exakt samma dator. Värt att notera är även batteritiden något bättre på UX32A tack vare den lägre upplösta skärmen samt att det inte finns någon dedikerad grafik som drar lite i bakgrunden (det stängs inte av till 100% med Optimus).

Du kommer inte bli missnöjd men det finns alternativ. Då du inte verkar ha några höga prestandakrav kan du kolla in vår recension av Asus U38N om du vill ha en bra skärm till ungefär samma pris som UX32A: http://www.sweclockers.com/recension/16534-asus-vivobook-u38n Sedan har Elgiganten även nedsatt pris på Samsung 540U3C som kostar 4 990 kronor vilket är ett klipp för vad man får. Även den datorn känns väldigt gedigen, chassit upplevs dock lite plastigare än Asus Zenbooks. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1650348

Med din erfarenhet av att testa datorer samt att du har en UX32, ser du något problem med att använda datorn med locket nedfall kopplad till en extern skärm? Luftutblåsen pekar ju upp mot skärmen och viker man ihop datorn kan inte luften blåsa fritt där.

Av Laban80

Tack Jacob! Redan läst recensionen av U38N Tycker dock att UX-modellerna känns lite snyggare.

Kanon med lite input på UX32A, låter som ett bra alternativ även om det kanske lutar mot UX31A eller UX32VD. Det ultimata för mig vore UX31A med uppgraderingsbar SSD och RAM.

Av Laban80

Såg precis att det finns en UX32A, verkar vara samma chassi som UX32VD. Det som skiljer är mer RAM, I5 samt lägre upplösning på skärmen och inget dedikerat grafikkort. Jag ska använda datorn som en "kontorsdator" hemma med extern skärm.

UX32A skulle då kunna vara ett bra alternativ speciellt då jag värdesätter sval och tyst dator. Någon som har den eller testat den som kan bekräfta att det är samma chassi?

EDIT:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1652405

Av Laban80

Ser inte riktigt hur en lista med 150 grafikkort varken besvarar mina frågor...

Av Laban80

Om man tar bort en partition och sedan skapar en ny partition, finns det då inget sätt att återskapa datat? Eller är enda sättet att skriva över alla sektorer flera gånger?

Av Laban80

Svalt och tyst grafikkort för mini-ITX eller bara HD 4000?

Planerar ett mini-ITX bygge som ska användas till enklare uppgifter men vid enstaka tillfällen videoredigering av semesterfilmer.

Prestandamässigt vet jag inte om HD 4000 räcker tillsammans med en Core I5/I7? Alternativet är ett enklare dedikerat grafikkort som då måste vara mycket tyst och svalt.

Hur skulle ni tänka?

Av Laban80

Men om telefonen levereras tex till Tyskland kommande vecka och Nordic- och Europé-versionen är identiska bör ju tex Expansys och kanske CDON samt andra företag som finns i Europa kunna leverera inom kort?

Av Laban80

Core I7 vill jag nog ha för att få en riktigt kraftfull dator som inte behöver uppgraderas på ett tag.

Hur stor roll spelar val av moderkort?

Processorkylaren verkar inte vara någon höjdare ljudmässigt, får bli en annan som är tystare.

Tycker det är väldigt svårt att veta balansen mellan tex ett grafikkort/processor med passiv kylning jämfört med aktiv fläktkylning.