Inlägg

Inlägg som Laban80 har skrivit i forumet
Av Laban80

Någon som vet vad som är skillnaden med Nordic-versionen och Europe-versionen? CD listar tex samtliga dessa versioner med olika pris och olika leveransdatum.

Av Laban80

Bygga mini ATX-system hos Inet, någon som orkar ge lite råd?

Ledsen för ännu en "hjälp-mig-bygga-dator-tråd men hjälpen man får här är ovärderlig.

Jag ska ha en hemdator där det tyngsta jag ska göra är enstaka videoredigeringar i full HD av semsterfilmer, alltså inte professionellt på något sätt, mesta tiden är dock surf och kontorsprogram. Inget spelande och i övrigt inga extrema krav. Vill dock ha en så tyst dator som det går (utan overkill) och ett litet chassi (ska monteras under skrivbordsskivan).
Priset är inte avgörande men max 10.000 exklusive skärm känns väl rimligt. Datorn kommer vara igång ganska mycket så kylning är något att ta med i beräkningen även om jag inte ska spela, samtidigt som det naturligtvis är bra att få ner strömförbrukningen.

Det enda jag vet är att jag vill ha är mini ITX, Core I7 Ivy Bridge, Intel 840 SSD, 8-16 GB RAM, skärm AOC I2353Fh.

  • Grafikkort, ska man köra på det integrerade eller är det bra med ett separat med tanke på videoredigeringen? Om ett separat rekommenderas bör det väl räcka med ett inte alltför kraftfullt?

  • Moderkort har jag ingen koll på alls, svårt att se varför jag ska köpa ett lite dyrare så kom gärna med förslag.

  • Kylning, hur ska jag tänka här? Vattenkylning eller fläktar?

  • Vilken effekt behövs på nätagget? Kanske ett be quiet!-agg?

Tacksam för all hjälp jag kan få!

Av Laban80
Skrivet av johan.sallman:

Skärmens underkant och på undersidan längst bak. Bör inte vara någon fara.

Okej, hoppas det. Tittade på den idag igen och det verkar som att fläkthålen under och de som är riktade mot skärmen tar luft från samma ställe. Dock är hålen under laptopen väldigt små är ju placerade rakt ner mot bordsskivan, och det är ju just ur dessa som luften ska transporteras om man använder den med stängd skärm.

Av Laban80

AquaRelliux, tack för att du delat med dig. Dina erfarenheter har till viss del avskräckt mig. Dock måste du haft maximal otur. Tittade på en UX32VD igår och skärmen såg bra ut men den var lite skev så den stod inte helt stadigt. Sådana saker gör att jag tappar förtroende.

Står mellan denna, UX31A och Samsung 9 Series som finns för 7999 på Inet:
http://www.inet.se/produkt/1970171/samsung-np900x3c-premiumpa...

Av Laban80

Snygg och bra bildskärm, någon som testat tex Asus MX239H eller AOC I2353Fh?

Är på jakt efter en bra bildskärm som samtidigt ser bra ut på skrivbordet. Priset spelar inte så stor roll.

Skärmen ska användas till "kontorsarbete" och alltså inget spelande eller filmtittande (annat än lite YouTube). Storleksmässigt är det 22-24" som är intressant.

Vad som är snyggt är ju naturligtvis individuellt, men har ni testat aningen Asus MX239H eller AOC I2353Fh alternativt någon annan skärm som inte är tillverkad i plastigt blank pianolack eller knottrigt mörggrå/svart plast?

Av Laban80
Skrivet av Aleshi:

Ni förstår inte, det spelar ingen roll om det är snabbaste telefonen på marknaden, minst yttermått i 5" klassen trots sitt stora batteri, eller att den har 13 megapixel kamera, trådlös laddning eller för den delen den enda med FullHD OLED-skärm. Och den enda som lyckas kombinera allt ovan.
Eftersom det är Samsung så är det skåpsmat och inte innovativt. Den har ju trots allt visuella likheter med en S3 och måste därför anses vara en förstorad S3 och inget mer. Måste vara lätt för HTC eller Sony som som anses innovativa vad de än gör.

Har inte följt hela tråden men det klart att den är innovativ och har riktigt bra specar och prestanda. Men för mig som visserligen alltid söker det värsta så känner jag att dagens "värsting"-mobiler är så pass jämnlika spec-mässigt att jag letar efter andra saker. Kör Windows Phone men följde inte strömmen och köpte Lumia 920 då jag tyckte att "känslan" i telefonen (storlek, vikt, materialval) inte passade mig.

Jag kommer att köpa HTC One då jag dels tycker gränssnittet är snyggare och att telefonen är exklusivare trots att jag tycker S4 är snygg. Hur den sedan presterar i benchmarking-program spelar inte så stor roll för upplevelsen användarmässigt kommer ligga på topp.

Låter lite som du vill att det ska vara Samsung mot resten av världen. När en tillverkare blir så dominerande så är det väl naturligt att förväntningar skruvas upp och att folk förväntar sig det bästa. Fråga Apple, dom vet

Av Laban80

Minns inte, kan ju vara 520 och 720 de syftar på. Men Catwalk och Laser (Verizon's modell?) samt något som ryktas som EOS (kan ju iofs vara Catwalk).

Av Laban80

Ja vi får väl se, The Verge rapporterade om flera modeller enligt deras källa så förhoppningsvis vet vi mer under våren.

Av Laban80
Skrivet av Telepati:

Man kan nog lätt utesluta att de släpper en ny modell i nytt material men som kommer få samma namn som en annan modell, nämligen 920. Låter hur ologiskt som helst. Varför döpa den till samma namn som en annan modell när de båda inte är likadana? En ny modell i ett annat material kommer rimligtvis få ett eget namn.

Ja naturligtvis, det jag menade var att ryktena hittills har byggt på att telefonen är väldigt lik hårdvarumässigt men med ett annat skal.

Av Laban80
Skrivet av dysenteri:

Någon som vet om det finns mer information gällande "Catwalk" - dvs uppföljaren till 920 - mer än att den skall släppas under 2013?

Tror inte Nokia tar fram en sådan telefon för att sälja med endast Version. En aluminium-Lumia kommer nog men när är svårt att gissa, förmodligen till sommaren. Dock vet man väl inte om det är en 920 i aluminium eller om den är uppdaterad.

Av Laban80

Det ser ut som fläkthålen sitter så att varmluften blåses ut vid skärmens underkant, stämmer det? Hur fungerar det om man kör datorn med stängd skärm kopplad till extern skärm? Kan inte vara helt bra för värmehanteringen?

Av Laban80
Skrivet av Skuggan74:

Älskar SGS-serien, synd bara att den inte finns med WP8, men det får väl duga med Android ett tag till.

Samsung Ativ S

http://cdn.wpcentral.com/sites/wpcentral.com/files/styles/lar...

Av Laban80

Höll i Samsung Ativ S idag, Windows-versionen av Galaxy S3. Kändes faktiskt väldigt fin och hade inte fullt så blank plast som S3. Dock vill jag ha en telefon med lite mer premiumkänsla då jag tycker tekniska specar är så lika på dagens telefoner.

Av Laban80

Innovation och kreativitet går i cykler och det är oftast "underdogen" som är pressade att vara innovativa. Tror S4 kommer kännas bra när man håller i den men min röst går till HTC One.

Av Laban80
Skrivet av Chipper9117:

620M är bättre än HD4000 då ja.

Enligt Asus bryter du inte deras garanti. Du får fråga butiken du köper ifrån om dom täcker det då butiken är lättare att ha kontakt med än leverantören med garanti.

Är det någon plombering eller går det att på något annat sätt se att man bytt ut disken (förutsatt att man stoppar tillbaka den innan man lämnar in datorn på ett ev. garantiärende)?

Av Laban80
Skrivet av Chipper9117:

1. Grafikkortet kickar bara in när du spelar eller använder program som är grafikkrävande, t ex Photoshop.
2. Till videoredigering ja, jag upplever att den hanterar youtube bättre ön HD4000 men det är nog något jag fått för mig.
3. det går bara att installera 7mm SSDer då det är en tunn formfaktor....dom flesta i denna tråden har Samsung 830/840 (Pro) i sina som har väldigt bra prestanda och sitter som en handske i datorn. Men jag råder dig att kolla på youtube hur man gör för det är inte bara att stoppa in för du måste skruva loss batteriet med.

Jag önskar dig lycka till

Tack för hjälpen!
Med videoredigering menade jag typ Sony Vegas och andra lite tyngre program.

Bryter man garantin om man installerar en SSD?

Av Laban80

Finns det inget demo till detta?
Är det krävande grafimässigt eller klarar man sig med en Core I5 och integrerat grafikchip?

Av Laban80
Skrivet av NiV3Rt:

Jag har två extrabatterin att ha med mig när jag är ute och reser och inte alltid har tillgång till laddare. Kan dock hålla med om att det inte är många som har det behovet.

Kan inte detta vara ett smartare alternativ?
http://www.dustinhome.se/search/NOKIA%20DC-16

Av Laban80

Köpte du denna skärm eller blev det någon annan? Jag har hittat en del recensioner och den verkar få väldigt fina omdömen. Nackdelarna som nämns är att den inte går att justera i höjdled utan endast är tiltbar.

Av Laban80

SNöar in mig mer och mer på denna istället för Zenbook Prime men har tre frågor om någon har lust att hjälpa mig:

1. Antar att man kan stänga av det dedikerade grafikkortet? Tänker att datorn drar mindre ström och blir mindre varm?
2. Har man nytta av det dedikerade grafikkortet till annat än spel? Dvs vid videoredigering, surfning, filmtittande mm eller duger HD 4000-chipet lika bra då?
3. Vilken/vilka SSD:er kan man installera, misstänker att de flesta ska fungera men kan ni rekommendera någon/några som ni testat med och som fungerar bra?