Inlägg

Inlägg som Cykla har skrivit i forumet
Av Cykla

För några år sedan eller tio läste jag att "om 5 år kan vi prata med datorn". Inga musklickningar eller tangentbord skulle behövas, man skulle bara säga vad man ville ha gjort.

När jag nu ser mig omkring, ser jag inga sådana tillämpningar. Eller finns dom någonstans?

Skulle ett sådant program behöva alla 64 - 128 - 1024 kärnor?

Av Cykla

http://eeepc.asus.com/global/news03042008.htm

De säger 8,9 tum, Windows, i sommar, för 399 Euro. Låter bra!

Av Cykla
Citat:

Ursprungligen inskrivet av micked
hmm, står ju på asus hemsida att dom har nationwide service och att det går bra att lämna in en asus daor köpt utomlands, det vore ju guld

Notebook Global Service
When you are on business trip, leisure, or even study abroad, you can always receive the best support from ASUS with ASUS Notebooks. We not only offer user a complete nationwide service, but have also established numerous service sites at various countries around the globe. Therefore, when you are looking for service, you can always refer to the list we provide in the GSM table below and dial the Tel. No. for that service site to receive our immediate support. As long as the warranty is valid, you will receive ASUS' professional & prompt service!

Sweden
+46-8587-69407 (09:00-12:00;13:00-17:00 CET)

Där står att du kan få service utomlands på en dator köpt i ditt hemland, när du är tillfälligt utomlands. Det står inte att du kan få service i ditt hemland på en dator köpt utomlands. Köper du en dator utomlands så måste du skicka den till inköpsstället för service, efter vad jag sett på http://forum.eeeuser.com/.

Av Cykla
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hedgren
Nu vet jag inte vad jag gjort för speciellt. Jag har i varje fall trixat och joxat och lyckats få en bootbar och fin installation på 394 mb med nLite i min VMware-simulering. Ska testa få över alltihopa nu till EEE:n, efter det kan jag kanske dela med mig av Last Session.ini för den som är intresserad.

Hedgren, hur har du fått till eee pc i VMware? Har du skapat den själv eller finns den att hämta någonstans? Jag har ingen Eee, men ska köpa en när den kommer till Sverige och det skulle vara kul att ta ut lite glädje i förskott.

Av Cykla

Effektförbrukning

Jag kollade nyss hur mycket el skärmen drar och blev glatt överraskad. I broschyren står det 85W genomsnittligt, jag mätte ca 50W med 100% ljusstyrka och 25W vid 50%. Min gamla tjockskärm drog 75W. Härligt!

Jag mätte på elbolagets mätare ute på stolpen och den Tror jag på.

Av Cykla

Nu har jag fått hem skärmen och haft den i drift två timmar. Det känns konstigt att ha så mycket yta, men jag vänjer mig nog.
Den är tillverkad 710 och hade några felaktiga pixlar (Dead Pixel Buddy), men dom gick bort när jag gnuggade med putsduken . Det satt något litet skräp ganska hårt fast på ett par ställen, jag var tvungen att skrapa försiktigt med nageln.
Inga knäppningar än så länge.
Just nu kör jag analogt, eftersom datorn står på andra sidan väggen och jag har ingen digital kabel som är 10m lång. Men jag bar in skärmen till datorn och anslöt DVI/HDMI-kabeln och oj vad jag njöt av digitalskärpan! Jag har aldrig haft en digital skärm förut, men i morgon köper jag en lång kabel hos Kjell.

Vad ska jag använda för program för att leta efter bandningar?

Av Cykla

Gramner, vilket serienummer har din skärm? Skulle vara intressant om alla som har knäppskärmar delar med sig av sina serienummer.

Av Cykla

Jag beställde skärmen för en vecka sedan och nu äntligen är den på väg från Webhallen. Det är kolossalt spännande, jag sitter och tänker på bandningar, knäppningar och pixlingar. Jag har datorhörnan i sovrummet så några knäppningar tål jag inte. Ny bulletin med rykande färska åsikter om ett par dagar.

Av Cykla

Underklocka Core 2 Duo

Jag vill skaffa mig en dator som drar lite ström för det mesta, men som har bra prestanda när det behövs. C2D får mycket beröm för överklockning, men går den också att underklocka?
Moderkortet ASUS P5B Deluxe har stöd för både under- och överklockning med många individuella inställningar. Det som är intressant för mig är AI Gear, som ska ändra både klocka och spänning på CPUn. Någon som har provat det?
Jag har letat efter data på effektförbrukning, men inte hittat något. Underklockning är inte lika intressant som överklockning!
Helst vill jag ha en dator som reglerar datakraften helt efter behov och som bryr sig om alla delar, processor, grafik, minnen, diskar, nätaggregat...
Länkar:
http://zeus.asus.com/hq/products4.aspx?l1=3&l2=11&l3=307&mode...
http://dlsvr02.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/P5B%20Deluxe%20...