Inlägg

Inlägg som JoBu har skrivit i forumet
Av JoBu

IPtables är förinstallerat med många linux-distar, däribland Ubuntu, men behöver kanske konfigureras.
Du kan absolut ha samba och owncloud samtidigt, det är inga problem. Samba är enkelt att konfigurera och praktiskt ifall du vill dela ut till dit lokala nätverk som är fullt av Windows-klienter.
Om du nu kör Owncloud eller liknande för att kunna komma åt filer via Internet via en webbläsare så måste du fixa port-forwarding i din router till din server på port 80 förstås. Sen kanske du vill kunna logga in till din server via Internet för att konfigurera den? Isf bör du sätta upp SSH på servern och då måste du forwarda en port till det också. Ju fler tjänster du lägger till på det här viset desto större möjligheter finns det för utomstående att äga din server men om du ser till att hålla all mjukvara uppdaterad och är lite försiktig med vad du gör så kommer det säkert gå bra
SSH är inte heller så svårt att konfigurera, ett bra tips kan vara att inte använda default port 22 för SSH för att undvika onödigt mycket attacker och viktigast av allt såklart - ha ett bra lösenord som du inte använder till något annat, speciellt inte samma som du använder när du loggar in på sweclockers på ett öppet trådlöst nätverk
Det jag snackade innan om var att när filer skickas till och från din server med Owncloud så skickas de i klartext dvs okrypterat. Om detta är ett problem eller inte är ju helt upp till vad du tycker.

Av JoBu

Jag har kört Owncloud på min LAMP server och det funkade rätt bra tycker jag. Just nu använder jag det dock inte och tänkte se till att få igång SSL innan jag drar igång servern igen. Det är vad jag vet annars ingen kryptering när du laddar ner / upp dina filer.

Av JoBu
Av JoBu

I så hög upplösning så kan man enkelt fylla 1GB VRAM i fall man kör på fina texturer etc i vissa spel. BF3, tex.

Skrivet av Puttefnasket:

Hur skulle övriga komponenter ha någon som helst betydelse för storleken på VRAM? Det är endast upplösningen på skärmen som är avgörande men du får gärna förklara för mig och andra hur du tänkte.

Jag inbillar mig att det är ganska drygt att fylla 1GB grafikminne med en Duron 600 burk.
Och ja jag vet att det inte finns PCI-E till den plattformen.

Av JoBu

Du nog göra en liten kraftansträngning och skriva vad det finns för övriga komponenter i datorn vilka spel du i första hand tänker på och i vilken upplösning. Annars är frågan ganska meningslös.

Av JoBu

Hur mycket tid har du? Har du grundläggande behörighet från gymnasiet? Finns flera 7,5p högskolekurser på distans att läsa. Oftast går de på halvfart eller 25% (en termin på heltid är 30p). Kan vara ett bra sätt att komma igång!
C++ eller Java är rätt vanligt och kan vara bra att börja med men språket spelar inte så väldigt stor roll tycker jag. Bara man kommer igång och lär sig tänket och grunderna i ett språk så är det mycket lättare när man ska lära sig ett nytt. Själv har jag läst lite C och Java men tycker att Python verkar intressant och har börjat kika på det på fritiden.

Av JoBu

Trevlig nostalgitripp!

Av JoBu

Deras kontantkort blev nerfade i början av sommaren.. Konstigt att göra göra samma tjänster dyrare. Jag bytte till Tele2.

Av JoBu

Provat med mer cement? Kanske funkar bättre om du fyller ända upp till kanten?

Av JoBu
Skrivet av Nzt:

Nej. Programmet heter Seagate drive settings. http://www.seagate.com/support/external-hard-drives/desktop-h...
Klicka på downloads, sedan så finns den under software.

Tack för tipset. Det funkade när jag körde disken under Windows men när jag kopplat in den till min Linux-server så spinner den fortfarande aldrig ner. Den verkar alltid vara "busy" och kan inte av-mountas.

Av JoBu

Need moar pixelz.

Av JoBu
Skrivet av martin_opell:

jag har en netgear WNR3500L och är grymt nöjd gick på 499kr på inet

fick ut 89/85 på trådlöst i 100/100 bredband

och 98/96 på kabel i 100/100 bredband

så sjukt nöjd

Har samma router och anser att det är ett kap för 500:-

Av JoBu
Skrivet av X1t:

Dags att sluta uppfinna, allt som är användbart existerar redan! Det skulle nog göra den här hemsidan väldigt intressant.

Det jag menar är att detta knappast är någon revolutionerande uppfinning och känns mer som en marketing/plojj-sak. Men vi får väll se. Kanske kommer jag inte kunna leva utan tryckkänsliga touchpads i Windows 8.

Av JoBu

Om detta hade varit användbart så hade vi väll redan alla haft det?

Av JoBu
Skrivet av Nzt:

Har löst det tror jag. Laddade ner segate drive software(finns på segates hemsida). Där kan man ställa in efter hur lång tid den ska varva ner. Verkar som att inställningen Blir sparad på själva disken också då den varvas ner även när jag har den i min tv. När den inte används. Btw så upptäckte inte programmet mina diskar när jag hade den kopplad till usb 3.0 portarna. Kopplade in i usb 2.0 valde att disken skulle värva ner efter 3min. Sedan koppla in i 3.0 igen. Funkar prefekt.

Skriv gärna hur det gick. Om du provar.

Skickades från m.sweclockers.com

Ska absolut prova detta! Är det dessa drivisarna du menar: http://www.seagate.com/support/external-hard-drives/desktop-h... ?

Av JoBu
Skrivet av Nzt:

Är det någon som har lyckats få sina diskar att gå i viloläge när dem inte används(när dem används som extern? Såg nått om det tidigare men eftersom det har varit kaos i den här tråden så går det inte och hitta något.

Detta undrar jag med.. Jag har den kopplad till min server som kör Linux med Samba-share och den vill inte spinna ner.

Av JoBu
Skrivet av anon81912:

Alternativt så använder du en vanlig dator som router. Då kan du logga precis vad du vill

Och koppla in en 2TB:are så du inte behöver skriva över gamla loggar ifall det är många som byter lösenord på wifit

Skämt å sido, om du anser att du har problem med säkerheten till din router via det trådlösa nätet så se till att du använder WPA2, har ett bra lösenord och stänger av WPS men det är aldrig fel att spara lite loggar.

Av JoBu

Netgear har ganska prisvärda routrar för hemmabruk. WNR3500L kör jag och den är populär och fungerar med DD-WRT och Tomato vilket är bra om du nu bryr dig om säkerhet och/eller är intresserad av att hacka routers. Går säkert att få den till att skicka loggar via epost tex.

Av JoBu

Ett anonymt paket med avsändare "Belgien" visade sig vara min 2TB:are. Bara 18 timmar kvar innan den är krypterad nu, 29MB/s..

Av JoBu
Skrivet av Überklass:

Om du uppmuntrar till bedrägeri, vilket är straffbart upp till 2 år, så absolut...

Och efter att han outat sig själv på internet med sitt fulla namn i profilen så skulle i varje fall jag avråda.

Lansen: Ja det finns flera som har fått sina diskar medans vissa bara har fått faktura. Vissa har fått diskar och ingen faktura.. Läs de sista sidorna av tråden om det nu fortfarande är intressant fast att du redan är klart med det här utdragna köpet