Inlägg

Inlägg som JoBu har skrivit i forumet
Av JoBu

Hade jag fått ett så elakt virus så hade jag nog velat omformatera. Kanske kan det vara värt att först se till att hårddisken blir ordentligt blåst först genom att boota datorn via ett USB-minne eller en CD och mha någon mjukvara skriva nollor över hela disken så att man kan vara säker på att inte viruset ligger kvar.
Körde du helt utan anti-virus program tidigare?

Av JoBu

Högre upplösning ger mer relativt mer press på grafikkortet, right?
Med den upplösningen så känns det som att CPUn borde flaska rätt hårt redan som det är och att du borde i första hand köpa en ny CPU-kylare och få upp den i minst 3GHz.

Av JoBu

Ja 500:- tror jag säkert du kan hitta en köpare som är med på.

Av JoBu
Skrivet av hasenfrasen:

dd-wrt är mer inriktad på kommersiell verksamhet där support för hotspots verkar vara det viktigaste och man jobbar inte speciellt mycket på prestanda och övrigt. Tomato är tvärtemot, satsar på snabbhet och nya nörd-features som t.ex. 3G-modem, NAS, FTP, SMB, VPN etc. Shibbys moddar av tomato är det som ligger i framkant. http://tomato.groov.pl/

Jäkligt bra fråga varför jag har kört dd-wrt i två år då. Tack för summeringen, nu ska jag testa tomato!

Av JoBu
Skrivet av hasenfrasen:

Varför inte spendera 5 minuter med WNR3500L och lägg på tomato firmware så att den blir användbar? Med tomato får du True-NAT med ca 140 Mbit genomströming istället för 250 Mbit med Fast-NAT (och alla dess brister) - som de felsta andra och kör med dvs fast-nat.

Jag kör dd-wrt på min 3500L men det har inte kommit någon uppdatering på ett par år typ. Ser att tomato har uppdaterat under våren i alla fall.. Är det bättre? Jag tänker framför allt på säkerhet och då känns det inge vidare att köra med flera år gammal firmware..

Av JoBu

Jag har provkört Owncloud lite på min server men kan inte säga så mycket mer ännu än att det ser lovande ut.
Jag väntar på den där 2TB USB-disken från CDON som det är så mycket snack om som jag tänkte koppla in till min Raspberry Pi och köra Owncloud på den.
2 TB disk, 599kr + R-Pi, 350kr = 2TB cloud storage för under tusenlappen

Av JoBu
Skrivet av Svulla:

Tror ni det finns någon chans att CDON får in fler sådana 2tb diskar?

Om du hoppas att CDON kommer ta in fler ersättningsdiskar än nödvändigt och sälja för detta priset så kommer du nog bli besviken.

Av JoBu

Det ser ut som goda förutsättningar i alla fall.

Av JoBu

Skulle tro att det är din TV som sätter stopp för vissa filformat och att streama till din WDTV kommer nog inte vara några problem. Jag gör det från en extern disk kopplad till en Linuxserver med Samba.

Skickades från m.sweclockers.com

Av JoBu

Fick du ett mail till din epost som du hade knutit till battle.net om att en ny epost tog över?
Vad har du för information knuten till ditt battle.net förutom epost? Namn, adress, kortnummer?

Av JoBu

Min kom idag. En användbar sak man kan ha den till förutom mediaspelare är som cloud storage server. Synca och gör backup av filer från datorerna och telefonen till en extern hårddisk kopplad till din Rpi mha tex Owncloud.

Skickades från m.sweclockers.com

Av JoBu

Fick lite ont i huvudet av att läsa den texten men jag tror jag förstod..
Du behöver inte ha en extra radiator för att "ventilera" mellan CPU och grafikkort. Temperaturen i vattnet kommer att spridas ut jämnt ändå.
Det är lättast att bli av med luftbubblor i systemet ifall du har tanken absolut högst upp. Dvs till och med ovanför radiatorn men det är kanske inte nödvändigt och det blir ju lite svårt att lösa ifall du vill ha radiatorn i taket.
Bara en 120mm radiator känns lite klent ifall du ska kyla både CPU och GPU. En 240mm borde duga däremot.

Av JoBu

Riktigt prisvärt!
Jag håller på med ett väldigt snarlikt projekt för en extra speldator. Q6600, 4GB, GTX460, VX550W lutar det åt att sluta på.

Av JoBu

Ska bli kul att ge sig in i lite Q6600 överklockning efter midsommar. Har precis lagt vantarna på en SLACR D0

Av JoBu

Jag tycker absolut du ska prova att koppla in den i datorn och köra SpinRite. Räkna med att det kan ta ett eller ett par dygn men det finns en chans att du kommer kunna komma åt datan sen iaf.

Av JoBu
Skrivet av Sony?:

30% av Internets användare
Varför uppdatera när det funkar?

För att det kostar 6,8% extra?

Av JoBu

Rent spontant så skulle jag säga att du ska höja Vcore till CPU och NB. Jag har ingen aning om vilka värden som kan anses säkra men det är väll lätt att googla upp vad som gäller för ditt moderkort. Kanske att du kan få möjlighet att höja spänningen i mindre steg med något annat BIOS?

Av JoBu

Man behöver inte vara psykolog för att inse att det är idioti att be någon lugna ner sig och samtidigt vara tre pers som med våld frihetsberövar densamma. Men så är de också väktare..

Av JoBu
Skrivet av Kr^PacMan:

Fast att säga att Tor är säkert så länge inte någon sniffar trafiken är ju som att säga att man är helt anonym på Internet tills någon försöker ta reda på vem man är. Vad jag förstått krypteras inte trafiken med Tor, och det är väl där som säkerheten brister ifall man exempelvis sitter på ett IT-cafe. Någon kan fortfarande sniffa all trafik, och även trafik som du skickar vidare till någon annan nod.

Som någon sagt tidigare, Tor är bra för att surfa anonymt, men inte särskilt säkert, medan VPN kanske inte erbjuder riktigt lika mycket anonymitet (beroende på datalagringsdirektivet samt ISP:n) men bättre säkerhet.

Jag förstår faktiskt inte hur alla i den här tråden kan påstå att trafiken man skickar via Tor-nätverket inte skulle vara krypterad. Precis som jag nyss skrev så kan ingen på det lokala nätet till vilket man är ansluten se vad man skickar för data. Alltså man KAN inte se vad det skickas för data OAVSETT om någon försöker eller inte..
TOR står för The Onion Router. Analogin är alltså en lök. Varje lager i löken är ett lager kryptering. Varje nod tar hand om ett lager i löken och alla lager är krypterad. När jag tänker på det så betyder väll alltså detta att inte ens en vanlig relay-nod kan se vad som skickas för data eftersom denna är krypterad i flera lager.
Grejjen är då att det inte spelar någon roll ifall trafiken sniffas på vägen eller inte.

Av JoBu
Skrivet av SysGhost:

Vad är det man vill skydda? Spårbarhet till ens egen IP-adress? eller innehållet i ens trafik?
TOR skyddar mot spårbarhet, men där fungerar vilken proxy-service som helst, och många proxy-tjänster erbjuds av företag som man kan lita mer på än vad man kan lita på TOR. TOR skall man snarare se som ett fritt alternativ till annars kostsamma proxy-tjänster.
TOR skyddar inte innehållet, och vissa noder har svagheter.

Tor skyddar väll visst innehållet förutsatt att noderna genom vilka man slussar trafiken inte är de som försöker sniffa ens trafik? Alltså; ifall du sitter och surfar på ett öppet trådlöst nätverk och är ansluten via Tor (tex genom att använda Tor-browser/motsvarande) så kan ingen se vad du gör för anslutningar. Alltså; Tor skyddar visst innehållet.