Artiklar

Artiklar skrivna av jonasy
7

AMD lanserar ATI Radeon X1900 för Powermac G5

AMD har tillkännagivit ATI Radeon X1900 G5 Mac Edition för Powermac G5 Quad och Powermac G5 Dual. Det är det snabbaste grafikkortet som finns tillgängligt för den Power Pc-baserade Powermacen och vänder sig främst till professionella användare.

26

Filmer och tv-avsnitt kommer till Xbox 360

Sonys Playstation 3 kommer snart att lanseras (i alla fall i USA) och Microsoft vill givetvis inte tappa försäljning av sin Xbox 360. Tidigare har de presenterat en hd dvd-spelare till konsolen, men de har större planer på gång – nämligen att börja sälja högupplösta filmer och tv-avsnitt till Xbox 360.

14

Office 2007 färdigt att levereras

Microsoft skriver idag i pressmeddelande att de har färdigställt Office 2007 och att det är klart att skickas för tillverkning. Det kommer att vara tillgängligt för företagskunder samtidigt som Windows Vista, det vill säga den 30 november.

13

Brist på AMD-processorer i kanalen

Mindre pc-tillverkare klagar på att de inte kan få tag på de senaste processorerna från AMD via distrubtionskanalen, enligt dem är anledningen företagets nybakade samarbete med Dell.

8

Samsung lanserar led-bakgrundsbelyst lcd-skärm

Samsung skriver i ett pressmeddelande att de lanserar Syncmaster XL20, vilket är en 20 tum stor lcd-skärm som använder sig av led som bakgrundsbelysning istället för ccfl-rör, avsedd för användare som är krävande när det gäller färgåtergivning.

42

LG börjar snart massproducera 100” lcd-tv

LG Electronics säger i ett pressmeddelande att de har planerat för att snart börja tillverka en lcd-tv på hela 100 tum, trots att tillverkningskostnaden för att tillverka en sådan skärm överstiger en miljon kronor (!).

34

Världens lättaste bärbara dator kommer från Sony

Sony har för den japanska marknaden lanserat en dator som de själva anser är världens lättaste bärbara dator. Datorn som ingår i serien Vaio G väger endast 898 gram och har en 12,1 tum stor skärm.

10

Dell introducerar bärbar med AMD-processor

Precis som väntat har Dell lanserat en bärbar budgetdator med en AMD-processorer. Inspiron 1501 kan fås med en rad mobila processorer från AMD men ännu har inte modellen lagts upp hos svenska Dell.

21

Logitech Alto

Logitech har tillkännagivit ett ställ för bärbara datorer med ett inbyggt tangentbord kallad Alto, som gör att skärmen kommer i ögonhöjd och att händerna får en bekvämare arbetsställning.

22

Apples nya Ipod Shuffle börjar levereras på fredag

När den andra generationens Ipod Shuffle visades under ett ”special event” i september fick den stå i skymundan för framför allt den nya Ipod Nanon. Men många har nog undrat var den tog vägen; men enligt Apple kommer den att finnas tillgänglig i Apple Stores från och med nu på fredag.

13

X1650 XT med AGP från Powercolor

Igår lanserade Ati det nya mellansegmentkortet X1650 XT. Kortet är byggt för pci-express men det har inte hindrat tillverkaren Powercolor från att göra en version för agp-gränssnittet.

67

Förpackningen till Vista och Office 2007 avslöjad

Det märks att Windows Vista närmar sig lansering. Nu har Microsoft offentligt tillkännagivit hur förpackningarna till de olika Vista-versionerna samt Office 2007 kommer att se ut.

25

Zune kommer inte till Europa förrän nästa år?

Microsofts nya mp3-spelarsatsning Zune kommer att börja säljas den 17 november i USA. I Europa får vi dock vänta längre än så, tidigast i slutet av nästa år kan man köpa Zune här om man får tro en rapport.

3

Lite-on drar sig inte alls undan konsumentmarknaden

I förra veckan rapporterade vi att tillverkaren Lite-on skulle sluta tillverka optiska enheter i eget namn. Men de uppgifterna som ursprungligen kom från Digitimes är felaktiga och bygger på en felaktig tolkning av ett pressmeddelande.

10

Ati lanserar Radeon X1650 XT

Ati, som nu ägs av AMD, har lanserat en ny utmanare i mellansegmentet, Radeon X1650 XT. Namnet till trots är skillnaderna mot X1600 rätt stora, kortet bygger bland annat på en 80 nanometers tillvekningsprocess.

33

Led-bakgrundsbelysning standard från Samsung 2008

Enligt en rapport kommer samtliga lcd-skärmar som tillverkas av Samsung Electronics att ha en led-bakgrundsbelysning istället för de ccfl-rör som används idag.

16

Lite-on slutar tillverka optiska enheter i eget namn

I samband med att Lite-on tillkännagav de finansiella resultaten för det tredje kvartalet i år meddelades det att de kommer att sluta att tillverka optiska enheter i eget namn till konsumentmarknaden, något som står för 5 till 6 procent av Lite-ons inkomster idag.

43

Pc-tillverkare klagar på smyghöjda Windowspriser

Pc-tillverkaren Acer anklagar Microsoft för att smyghöja priset på Windows Vista. Anledningen är att det finns två stycken Home-versioner: Vista Home Basic och Vista Home Premium. Men enligt Acer saknar den förstnämnda saknar så pass många funktioner att de flesta kommer att välja det dyrare Home Premium.

47

Dansk domstol kräver att Tele 2 blockerar Allofmp3.com

Allofmp3 har varit ute i blåsväder sedan de började sälja billig nerladdningsbar musik genom att utnyttja att rysk lag inte kräver att någon större ersättning ges till artisterna. Nu har skivbolagens intresseförening IFPI lyckats få en domstol i Danmark att kräva att Tele 2 blockerar sina användare från att komma åt hemsidan, dessutom med en liten knorr; enligt resonemanget skulle nämligen internetoperatörerna behöva stänga ner hela nätet.

77

Klargörande om Windows Vistas licensregler

Det har ryktats om att en Windows Vista-licens är bunden till en viss hårdvarukonfiguration, vilket skulle kunna leda till problem för entusiaster som ofta uppdaterar datorn. Bit-Tech har rett ut vad som gäller med Microsoft.