I februari gick Google ut med löftet att förse amerikanska städer med internetuppkopplingar på upp till en gigabit per sekund, om tillräckligt många är intresserade av den högre hastigheten. Nu framkommer det att över 1 100 städer och 194 000 privatperson anmält sitt intresse för gigabitinternet.

James Kelly på Google menar att detta är ett tydligt bevis på att allmänheten suktar efter snabbare och stabilare internetuppkopplingar.

This enthusiasm is much bigger than Google and our experimental network. If one message has come through loud and clear, it's this: people across the country are hungry for better and faster internet access.

Google har dock inte möjlighet att bygga ut infrastrukturen över hela USA, åtminstone inom överskådlig framtid. I den hårda konkurrensen försöker städerna fånga sökmotorjättens uppmärksamhet. Borgmästaren i Topeka, Kansas, kungjorde att staden kommer att byta namn till "Google" permanent om företaget bara förser invånarna med ordentlig uppkoppling.

Politikerna i en annan stad, Rancho Cucamonga i Kalifornien, har dessutom skämtsamt lovat ett namnbyte till "Rancho Googlemonga" om staden väljs ut till projektet.

Google planerar att förse mellan 50 000 och 500 000 amerikanska privatpersoner med höghastighetsinternet. Sökjätten meddelar att de nu kommer besöka de intresserade samhällena för att kunna fatta beslut om vilka städer som ska innefattas i projektet.

Källa: Google Blog