Så värst detaljerade specifikationer har inte publicerats än så länge då styrkretsen inte officiellt har lanserats av Sis. 680SCE innehåller Sis nya grafikkrets som troligen kommer heta Mirage 4. Den stödjer Direct X 10 samt Shadermodell 4.0. Styrkretsen är till för Intel Core-processorer med en systembuss upp till 1333 megahertz.

680SCE är budgetinriktat och har exempelvis bara en minneskanal där nästan samtliga styrkretsar på marknaden har två. Den är dock mycket intressant till htpc/hepc-datorer då den har en hdmi-utgång vilket stödjer hdcp. Vidare stödjer styrkretsen en pcie x16-port, fyra pcie x1-portar, tre pci-portar samt tio stycken usb 2.0-portar. Styrkretsen innehåller även ett ljudkort som stödjer hd-material, fyra stycken serialata-300-portar med stöd för raid samt ett gigabit-nätverkskort.

När Sis lanserar 680SCE återstår att se. Om de lyckas lansera den inom kort blir styrkretsen den första Direct X 10-kompatibla integrerade moderkortsstyrkretsen på marknaden och kommer då förmodligen bli intressant för oem-tillverkare.

Källa: Tweaktown.