Alla kretsar är inte felfria i produktionen, men förlusterna kan kompenseras genom att stänga av felaktiga beräkningsenheter och återanvända processorerna i nedgraderade modeller – så kallad "binning". Med 7,1 miljarder transistorer har Nvidia en jättekrets på halsen med GK110 och nu talas det om denna grafikprocessor dyker upp i ytterligare ett Geforce.

Enligt uppgift till SweClockers förbereder nu Nvidia ett nedbantat grafikkort med kretsen GK110, känd från Geforce GTX Titan. De exakta detaljerna är ännu inte kända, men källan uppger att grafikkortet bygger på i stort sett samma konfiguration som Tesla K20. Det skulle innebära 2 496 CUDA-kärnor, 320-bitars minnesbuss och 5 GB GDDR5-minne. Nvidia har dock möjlighet att halvera mängden minne med bibehållen bandbredd.

Dessa specifikationer kan jämföras mot 2 688 CUDA-kärnor, 384-bitars minnesbuss och 6 GB GDDR5-minne i Geforce GTX Titan, vilket även antyder om att det nya grafikkortet är avsett för en lägre prisklass. Geforce GTX Titan kostar i dagsläget cirka 9 000 kronor inklusive moms.

Lanseringen väntas äga rum någon gång i årets tredje kvartal, möjligtvis i juli eller augusti.