I kommande Titanfall lovar utvecklarna Respawn Entertainment att förnya genren förstapersonsskjutare med akrobatiska soldater och Mech-liknande robotar. Intensiva strider kombineras med detaljrika spelvärldar, men det betyder inte att det krävs ett prestandasystem för att vara med och spela.

På Twitter avslöjar Respawn Entertainments grundare Vince Zampella de basala systemkraven. Titanfall kräver inte mer än en dubbelkärnig processor, 4 GB primärminne och ett sju år gammalt grafikkort ur generation DirectX 10 med 512 MB videominne.

De låga systemkraven kan förklaras av att Titanfall bygger på den resurssnåla Source-motorn, men det verkar ändå som att minnesbiten prioriteras av utvecklarna. Spelet kräver nämligen en 64-bitarsversion av Windows 7, 8 eller 8.1 för att fungera, något som gör det möjligt att utnyttja mer än 2–3 GB minne.

Det kan samtidigt tilläggas att minimumkraven inte brukar duga till mycket mer än de lägsta grafikinställningarna. Den som vill ha hög upplösning, detaljrika texturer och påkostade effekter får vara beredd på att det kan krävas betydligt mer kraft under huven.

Titanfall släpps den 13 mars till PC/Windows, Xbox 360 och Xbox One.