För cirka fem år sedan lanserade spelutvecklaren Blizzard actionrollspelet Diablo 3, den efterlängtade uppföljaren till det då 12 år gamla Diablo 2. Sedan lanseringen har Diablo 3 fått ett flertal uppdateringar, samt även en expansion i form av Reaper of Souls.

Läs recensionen av Diablo III: Rise of the Necromancer på FZ

Nu lanserar Blizzard spelets andra tillägg, vilken testats av SweClockers syskonsajt FZ. Den nya expansionen heter Rise of the Necromancer och är inte en fullskalig sådan, utan den stora nyheten är istället introduktionen av den spelbara klassen Necromancer som även återfinns i föregångaren Diablo 2.

Den nya klassen medför också en del egna spelmekaniker, som möjligheten att sluka fiendernas lik för att återfå hälsa alternativt förvandla dem till målsökande bomber. Dessa nya förmågor, speciellt de som baseras på blod, nämns som en av expansionens mest positiva aspekter och ett välkommet tillägg till spelet.

Överlag beskrivs Rise of the Necromancer som ett spelvärt tillägg till Diablo 3, om än inte ett oumbärligt sådant. Alla nya förmågor är inte lika välgjorda och expansionen gör inte så mycket nytt, utan bygger till stor del vidare på den grund som lagts tidigare.