Elektronikmässan Computex är arenan för att släppa nya produkter och sjösätta helt nya satsningar. En trend på årets upplaga är att visa minnesmoduler under egen flagg, detta trots knappa marginaler, osäkra priser på minneskretsar och att många väletablerade aktörer knappt gör vinst på sina modeller.

antec-memory-1.jpg
antec-memory-2.jpg
antec-memory-3.jpg
antec-memory.jpg

En av dessa aktörer är Antec som ska samla sina minnen under paraplynamnet Antecmemory. I nuläget planeras tre serier, där 3 Series är instegsmoduler, 5 Series får RGB-belysning och 7 Series blir högpresterande entusiastminnen. Först ut att lanseras är 5 Series.

Antec 5 Series består av DDR4-moduler på 8 GB vardera med en klockfrekvens på 3 000 MHz med latenserna 16-18-18-36 och en spänning på 1,35 V. Minnesmodulerna har stöd för automatisk konfiguration vid installation via Intel Extreme Memory Profile (XMP).

Färgmässigt kommer Antec 5 Series i vitt och svart utförande, och som tidigare nämnt även med RGB-belysning. Bolaget har även ingått ett samarbete med Asus och har speciella kamouflage-varianter under beteckningen Antec 5 Series TUF Gaming Alliance.

► Läs alla artiklar från #computex-2018

När Antec lanserar sin satsning på DDR4-minne skarpt framgår inte.