Produkter optimerade för spelande är inget ovanligt och finns idag inom alla kategorier. Under de senaste åren har det introducerats allt ifrån kringutrustning med hörlurar och tangentbord, men även annat såsom stolar och skrivbord. En av de viktigaste delarna när det kommer till spelande över internet är uppkopplingen, och vissa routermodeller säger sig vara optimerade för ändamålet.

Den senaste i raden att introducera en sådan produkt är Razer, som nu lanserar routern Sila. Enligt företaget själva är det den snabbaste gamingroutern på marknaden och kommer med en rad extrafunktioner, däribland vad Razer kallar för "smart traffic management". Det innebär att routern analyserar trafiken och prioriterar exempelvis spelkonsoler över andra enheter.

razer_sila_gaming_router_1.0.jpg
razer_sila_gaming_router_2.jpg

Routern har även stöd för mesh-nätverk, där två eller flera Sila-enheter kan kopplas ihop för att ge bättre uppkoppling över en större yta. Razer nämner även att de använder så kallad zero-wait DFS, där routern automatiskt väljer de minst använda kanalerna för att ge en bättre uppkoppling.

Razer Sila finns tillgänglig nu och har en rekommenderad prislapp på 300 euro, motsvarande 3 100 kronor.