Det har gått över fem år sedan Noctua lanserade sin processorkylare NH-D15, men än idag anses den som en av de mest kompetenta och högpresterande modellerna på marknaden. Utvecklingen står dock inte stilla hos konkurrenterna och därför behöver företaget utveckla konceptet vidare, i form av nästa generations dubbeltornskylare som visas upp på Computex.

Noctua-New-D15-Prototype-7.jpg
Noctua-New-D15-Prototype-8.jpg
Noctua-New-D15-Prototype-15.jpg

Den nya kylaren lånar element från både NH-D15 och den något mindre NH-D15S, där den sistnämnda bidrar med en asymmetrisk design för värmeledningsrören, vilket innebär att den inte täcker den första PCI Express-porten på moderkortet. Vidare har ytarean för de båda kylflänsarna ökats med 10 procent samtidigt som ytterligare ett värmeledningsrör att har lagts till.

Noctua-New-D15-Prototype-4.jpg

Därtill har kylarens bas gjorts något större för att få bättre täckning på större processorer som exempelvis LGA 2066. En särskild variant kommer även att släppas för AMD:s processorfamilj Threadripper, där basen har expanderats ytterligare ännu mer.

Noctua-New-D15-Prototype-13.jpg

Förbättringarna visas genom en demonstration i företagets monter, i vilken en prototyp av den nya kylaren ställs mot NH-D15 i en simulerad värmebelastning. Vid samma varvtal och ljudnivå uppvisade nykomlingen mellan 1 och 1,5 °C bättre prestanda än sin föregångare.

Noctua-New-D15-Prototype-10.jpg

Gällande fläktar till den nya kylaren är planerna i dagsläget att använda de äldre varianterna NF-A15 från dess föregångare. Företaget arbetar fortfarande på en större variant av sin flaggskeppsfläkt NF-A12x25, men tror sig inte ha denna redo i tid för att paras ihop med den nya processorkylaren.

► Läs allt från #computex-2019

Designen på nästa generations flaggskeppskylare är färdigställd och väntas lanseras under första kvartalet år 2020.

Läs mer om Noctua på Computex 2019:

I butiken: SweClockers Logo Tee

Den legendariska SweClockers-gubben! Denna högtidsklädsel passar bäst att använda på särskilt minnesvärda dagar, såsom grafikkortslanseringar, och bör likt andra värdesaker förvaras i kassaskåp. Begränsad upplaga!

Köp här!