När det kommer till kringutrustning har svenska Mionix en hel del erfarenhet inom området, men har glömts bort bland många användare på sistone. Det har mycket med en tidigare satsning som involverade en hel del maträtter och starka färger att göra, men nu ska bolaget tillbaka till rötterna.

Efter donuts – Mionix slopar lifestyle och återvänder till gaming

Mionix-2.jpg
Mionix-18.jpg
Mionix-19.jpg

Det som visas upp är inte helt nytt utan handlar om uppdaterade modeller som har funnits med ett tag. På plats finns Castor, Avior och Naos där samtliga blev omtyckta modeller när de lanserades en gång i tiden.

Uppdateringarna är identisk för samtliga modeller och det är därmed enbart formen som skiljer mössen åt. Samtliga utrustas med den optiska sensorn Pixart PMW 3389, vilken är sensortillverkarens högst presterande i dagsläget. För enklare uppdateringar belönas alla även med samma mikrokontroller.

Mionix-3.jpg

Castor

Mionix-4.jpg

Castor

Mionix-11.jpg

Aviator

Mionix-13.jpg

Aviator

Mionix-7.jpg

Naos

Mionix-9.jpg

Naos

Bolaget stannar dock inte där utan känner att samtliga pekdon behöver lite fler förbättringar och specifikt en förbättrad ytbeläggning. Svaret blir en plastbeläggning av polyuretan som ska göra ytan något mer stryktålig, men som undertecknad märkte ger den även ett mycket bättre grepp för handen.

Mionix-6.jpg
Mionix-10.jpg
Mionix-14.jpg

På undersidan märks gliddynorna som verkligen sticker ut med sin vita färg. Det här är ett medvetet val då vita dynor ger bättre glid än svarta, som har försämrats genom tillverkningstekniken. Mionix stoltserar även med sin nya mjuka kabel som är väldigt flexibel och även den kommer med samtliga möss.

► Läs allt från #CES-2020

Mionix Castor, Avior och Naos väntas dyka upp i butiker någon gång i april och samtliga beräknas landa runt på 699 kronor.