Det nya coronaviruset har skakat om världen och många länder uppmanar människor att jobba och studera hemifrån, medan social isolering i övrigt förespråkas – särskilt för äldre. I takt med att allt fler länder vidtagit dessa åtgärder, har också den digitala kommunikationen ökat markant.

Facebook är en av världens största plattformar för kommunikation, och med tjänster såsom Facebook Messenger och Whatsapp i produktportföljen är ökningen kännbar. Under en konferens berättar företagets VD, Mark Zuckerberg, att den dagliga belastningen numera med råge överskrider de vanliga spikarna, som exempelvis når maxnivåer på nyårsaftnar.

Right now, this isn't a massive outbreak in the majority of countries around the world yet. But if it gets there, then we really need to make sure we are on top of this from an infrastructure perspective, to make sure that things don't melt down.

När det kommer till video- och röstsamtal är nivån genom ovan nämnda applikationer mer än dubbelt så hög som i vanliga fall. Zuckerberg menar att situationen i dagsläget är under kontroll, eftersom virusutbrottet och behovet av digital kommunikation inte skjutit i höjden i hela världen. Om utvecklingen fortsätter behöver dock företaget mer rejäla doningar på hårdvarufronten, för att tjänsterna inte ska kollapsa.

Företaget försöker ha tillräcklig infrastruktur om användningen stiger ändå mer, men några konkreta planer för hur det görs presenteras inte. I likhet med många andra arbetsplatser arbetar stora delar av Facebooks personal på distans, samtidigt som transport och produktion av ny hårdvara i dagsläget sannolikt är problematiskt, varför utbyggnad sannolikt är en utmaning.

Källa: CNN Business

Hur kommunicerar du med nära och kära i dagsläget? Är det i textform, videosamtal eller kanske gamla hederliga telefonsamtal? Berätta i kommentarstråden!