#facebook

49

Facebook meddelar kunder att de kommer följa Apples IOS-krav

Tvisten mellan Apple och Facebook gällande spårning går mot tillfällig stiltje när det senare bolaget räds borttagning från App Store.

128

Whatsapp delar data med Facebook från och med februari månad

Den Facebook-ägda meddelandeplattformen delar snart meddelande- och användningsdata med moderbolaget för "bättre integration".

39

"Facebooks kritik av Apple skrattretande"

Rättighetsgruppen EFF menar att Facebooks kritik av Apples hantering av reklamspårning i IOS 14 är att kasta sten i glashus.

69

Apple och Facebook trappar upp konflikten om reklamspårning

Den pågående konflikten går ut på att Apple låter IOS 14-användare stoppa reklamföretag från att spåra användaraktivitet.

62

EU:s renovering av marknadslagarna har teknikjättarna i skottgluggen

EU satsar på en stor renovering av den digitala marknaden där målet är att minska makten hos teknikjättar som Google och Facebook.

35

Facebooks digitala valuta Libra gör lamslagen debut år 2021

Den en gång storslagna satsningen Libra gör premiär nästa år, i ifrågasatt och nedskalad form utan stöd hos de stora finansinstituten.

13

Facebook lanserar gratis strömmande speltjänst

Utbudet av tjänster för strömmande spel får tillskott av Facebook, som dock fokuserar på enklare mobilspel.

13

Facebooks vision för Google Glass är AR-glasögonen "Aria"

Med Aria utforskar Facebook vad en AR-upplevelse framför ögonen ska innebära, och forskning utförs även med glasögonföretag.

3140

Oculus Quest 2 uppgraderar VR med "nästan" 4K och 90 Hz

Med Quest 2 görs hårdvaran lättare samtidigt som VR-upplevelsen uppgraderas med en mer högupplöst skärm som uppdateras i 90 Hz.

87

Facebook råkar röja VR-headsetet Oculus Quest 2

I en era där produkter sällan är nyheter när de presenteras råkar Facebook själva avslöja kommande VR-headsetet Quest 2.

124

Mark Zuckerberg: "Apples App Store förtjänar att hårdgranskas"

Facebooks VD delar med sig av ståndpunkten runt Apples kritiserade regler och förhållningssätt runt mjukvarubutiken App Store.

41

Höstens Oculus-evenemang byter namn till Facebook Connect

Facebook döper nu om höstens stora VR/AR-evenemang såväl som företagets forskningsavdelning, där Oculus-namnet stryker på foten.

80

Bill Gates: "Stora teknikbolag förtjänar att grillas ordentligt av staten"

Uttalandet syftar på den pågående kongressutfrågningen mot amerikanska teknikbolag som Apple, Google, Amazon och Facebook.

259

SSU om Amazon – får orättvisa konkurrensfördelar

På Expressens debattsida går SSU-ordförande Philip Botström till attack mot Amazons utnyttjande av kryphål i EU:s skattelagar.

96

Oculus inför Facebook-krav i oktober

Från och med oktober måste alla nya användare logga in via Facebook-konton, medan existerande användare får två års svängrum.