#facebook

Sök i arkivet

Facebook och Microsoft klagar till EU om Apples App Store

EU-kommissionen säger sig vara "medvetna om bekymrena" kring strömmande spel via App Store.

Facebook skrotar fristående VR-produkten Oculus Go

Oculus Go, instegsprodukten i Facebooks VR-utbud når nu vägs ände när företaget skiftar fokus till syskonet Quest.

Microsoft lägger ned strömningstjänsten Mixer – hänvisar till Facebook Gaming

Inför lanseringen av Project Xcloud drar Microsoft i nödbromsen för videotjänsten Mixer, på grund av en för svag följarskara.

Facebook introducerar spelinriktad mobilapp

I ett försök att ta sig an aktörer som Twitch och Youtube släpper nu Facebook en dedikerad mobilapp för att titta på och sända egna spelströmmar.

Facebooks infrastruktur hårt belastad på grund av coronaviruset

Den digitala kommunikationen har ökat rejält till följd av viruset, och Facebook kan få problem att hålla systemen igång om utvecklingen fortsätter.

Facebook-konto blir krav för Oculus sociala tjänster – används för reklam

Facebook tar ett hårdare grepp om dotterbolaget Oculus. Nu kräver jätten ett länkat konto för att använda sociala tjänster i Oculus VR.

John Carmack börjar med AI – avgår som Oculus teknikchef

Branschlegendaren lämnar arbetet med virtuell verklighet för att istället fokusera på naturtrogen artificiell intelligens.

EU föreslår hårdare reglering av IT-jättar

EU-kommissionens Margrethe Vestager meddelar att IT-jättarnas insamling och hantering av data kan komma att regleras hårdare. Detta i svallvågorna av att debatten även börjat ta fart i USA.

Facebook får böter på 47 miljarder kronor för felaktig hantering kring användardata

I fjol framkom att Cambridge Analytica olovligen använt data från Facebook-användare för marknadsföring. Nu tilldelas Facebook en bot på 5 miljarder USD för hanteringen av situationen.

Facebooks kryptoplånbok Calibra lanseras 2020 med stöd från kontokortsföretag

Facebooks digitala plånbok Calibra lanseras nästa år och baseras på den digitala valutan Libra. Plånboken får stöd från bland andra VISA, Mastercard och Paypal.

Facebooks kryptovaluta Libra släpps 18 juni

Libra är namnet på Facebooks kommande kryptovaluta. Till skillnad från många andra kryptovalutor ska Libra knytas till flera olika länders valutor.

Oculus uppges släppa uppdaterad Rift under 2019

Förutom Oculus Quest uppges nu Oculus lansera ytterligare ett VR-headset under 2019. Det sägs handla om "Rift S", som kommer med en mer högupplöst skärmpanel samt nytt spårningssystem.

Oculus medgrundare Brendan Iribe lämnar Facebook – "Rift 2" uppges vara nedlagd

En av Oculus medgrundare Brendan Iribe väljer nu att lämna Facebook. Anledningen uppges vara företagets satsning på fristående VR och nedläggningen av "Rift 2".

Facebook hackat – 50 miljoner användare berörda

Den populära plattformen Facebook har utsatts för dataintrång och angriparna kan ha kommit över användaruppgifter från upp till 50 miljoner konton.

Oculus lanserar fristående VR-headsetet Go

Cirka ett halvår efter avtäckandet lanserar Oculus VR-headsetet Go, vilket är helt fristående och kan användas utan att kopplas till en dator eller telefon.