Det har gått nära 18 år sedan Nvidia köpte resterna av den forna grafikgiganten 3dfx, som skakade om datorvärlden rejält under 90-talet. År 1996 lanserade 3dfx Interactive grafikkortet Voodoo med gränssnittet Glide, som erbjöd 3D-prestanda klart högre än konkurrenternas alternativ.

Läs SweClockers djupdykning i grafikkortens historia

Grafiklegendarens många och viktiga grafikkort har genom åren hyllats på många olika sätt, där SweClockers redaktion talat om varma minnen, medan andra valt att skriva böcker. På webben lurar nu ytterligare en hyllning till Voodoo i en blandning av retro och Danmark, i form av en Lego-byggsats av det betydelsefulla kortet.

3dfx voodoo lego 1.jpg

Det handlar i dagsläget inte om en existerande produkt, utan en produktidé som skickats till Lego av retrofantasten "Bhaal_Spawn". Företaget har en sektion där fiffiga klossbyggare kan presenterade förslag på byggsatser, som andra användare sedan kan visa sitt intresse för. Om en idé når 10 000 följare granskas idén av experter hos Lego, för att därefter eventuellt bli en faktisk byggsats.

Projektet publicerades på Legos webbplats den 24 mars och hittills har 1 496 visat intresse för bygget. Att nå 10 000-gränsen är dock tidsbegränsat och 596 dagar återstår, men vid milstolpen 5 000 förskjuts slutdatumet med sex månader. "Bhaal_Spawn" har även ett förslag på ljudkortet Sound Blaster Pro 2, men med 408 dagar till godo har endast 623 personer backat konceptet.

Precis som originalet upptar Lego-tappningen av Voodoo en expansionsplats, där det gröna kretskortet är utrustat med grafikkretsar, minnesmoduler och andra elektronik-liknande detaljer. Av bilderna att döma är Lego-hyllningen inte helt skalenlig, men självklart är modellen ändå bestyckad med VGA och PCI.

Finns det någon nostalgiosande komponent som du skulle vilja ha i Lego-format? Berätta i kommentarstråden!