Traditionen trogen är våren fylld av nya flaggskeppstelefoner. Näst på tur står Oneplus, som inom kort lanserar serien Oneplus 8. I vanlig ordning återfinns senaste snittets systemkrets, Snapdragon 865, från Qualcomm och som brukligt blir 5G en av de stora nyheterna. Inför detta lanseras bolagets första trådlösa laddningsstation – Warp Charge 30 Wireless.

OP_WC30-1.jpg
OP_WC30-2.jpg
OP_WC30-3.jpg
OP_WC30-4.jpg

Som namnet anspelar på har laddningsstationen en trådlös kapacitet på hela 30 W, vilket är väl över den grundläggande nivå om 5–10 W som är vanligt bland trådlösa laddare. Enligt Oneplus innebär detta att det är möjligt att trådlöst ladda 50 procent av telefonens batteri på endast 30 minuter. Vilken telefon som används i exemplet anges inte, men med största sannolikhet handlar det om Oneplus 8.

Oneplus har hitintills valt att inte bestycka sina telefoner med stöd för trådlös laddning. De anledningar som tidigare angetts är att den spole som krävs tar upp för mycket utrymme, samt att det går snabbare att ladda en telefon med USB-kabel. Dagens lansering innebär således att Oneplus anser sig själva ha en lösning som fungerar som fullgott alternativ till trådad laddning.

För att nå den höga trådlösa kapaciteten har Oneplus tagit fram en egen lösning för trådlös laddning, kallad Warp, med en angiven effektivitet på hela 97 procent. Oneplus låser dock inte in sig i en exklusiv teknik utan såväl kommande telefoner som denna telefon är kompatibel med väl etablerade Qi-standarden, men med en maximal kapacitet om 10 W.

Oneplus 8-serien lanseras officiellt den 14 april klockan 17:00 svensk tid. Parallellt med telefonerna släpps även Warp Charge 30 Wireless och möjligen även andra tillbehör.

Läs mer om Oneplus 8: