Strax innan lanseringen av Hideo Kojimas minst sagt udda spel Death Stranding blev det officiellt att exklusiviteten för Playstation 4 skulle bli kortvarig, då en version för PC var under utveckling med planerat släpp tidigt under sommaren år 2020. Under förra månaden spikades lanseringsdatumet till 2 juni samtidigt som det stod klart att spelet kommer till såväl Steam som Epic Games Store.

Nu meddelar utvecklaren Kojima Productions att de inte kommer kunna hålla tidsplanen för att släppa PC-versionen Death Stranding på det utannonserade datumet. Anledningen till detta är likt många andra förseningar den pågående coronaviruspandemin, vilken har tvingat studion att stänga sitt kontor och istället jobba hemifrån – något som bevisligen kan sätta käppar i hjulen för arbetstakten.

Förseningen blir dock inte särskilt allvarlig, då utvecklaren sätter ett nytt lanseringsdatum endast en dryg månad bort. Datumet att ringa in i kalendern är numera 14 juli för PC/Windows-versionen av Death Stranding, förutsatt då att inga andra oförutsedda förseningar sker.