Den Microsoft-ägda spelstudion 343 Industries arbetar för närvarande på två stora projekt relaterade till spelserien Halo. Det ena projektet är nästa del i serien, Halo Infinite. Det andra projektet är The Master Chief Collection där seriens tidigare delar moderniseras för en ny tid. Sedan tidigare har seriens första del, Halo: Combat Evolved, och Halo: Reach lanserats i uppdaterad form.

Halo3-1.jpg
Halo3-2.jpg

En moderniserad version av Halo 2: Anniversary är nära förestående, men nu släpper 343 Industries och Microsoft bilder på ytterligare två delar i samlingen. En av dessa är Halo 3 som släpptes till spelkonsolen Xbox 360 och blev startpunkten för att serien blev exklusiv för konsoler, något som även var fallet med de av 343 Industries utvecklade Halo 4 och Halo 5: Guardians.

Med Halo 3 introducerades möjligheten för fyra spelare att spela på delad skärm (eng. split-screen co-op), men det är oklart hur denna funktion hanteras i den uppdaterade versionen. Den nya bilden visar en uppgraderad presentation med mer detaljerade texturer och förbättrad ljussättning, men precis som i fallet med Halo: Reach handlar det inte om en totalrenovering av den ursprungliga spelmotorn.

HaloODST-1.jpg
HaloODST-2.jpg

Halo 3: ODST utvecklades som ett sidoprojekt av den ursprungliga utvecklaren Bungie i väntan på Halo: Reach. Här tar spelaren rollen som en ODST-soldat som saknar de övermänskliga förmågor som seriens protagonist Master Chief besitter. Spelaren är därför mer sårbar, och miljöerna uppvisar en mörkare atmosfär. ODST inkluderade också multiplayer-innehållet från Halo 3 på en separat skiva.

Precis som med Halo 3 skvallrar bilderna om en tillputsad version av den gemensamma spelmotorn, med skarpare texturer och en mer detaljerad spelvärld. Utöver Halo 3 och ODST avslutas samlingen med Halo 4. Microsoft har ännu inte meddelat när de avslutande delarna i The Master Chief Collection lanseras, men paketet ska göras komplett under år 2020.

Den slutgiltiga testfasen av Halo 2: Anniversary inleddes i april år 2020 och ett lanseringsdatum väntas avtäckas inom kort. The Master Chief Collection finns tillgänglig i Microsofts spelbutik, som en del av Xbox Game Pass för PC samt i spelbutiken Steam.

Har du varma minnen från Halo 3 eller ODST du gärna återupplever, eller innebar konsolexklusiviteten att du missade spelen? Dela med dig i kommentarerna!