Sedan introduktionen av Zen 2-arkitekturen sommaren 2019 har AMD lanserat nya produkter i stadig takt. Allt från grafikkort i Radeon RX 5000-serien till processorer i Ryzen- och Threadripper 3000-serierna och tillhörande moderkort har letat sig ut till konsumenter under det gånga året. AMD avtäckte nyligen styrkretsen B550 för mellanklassens moderkort, men Asus avslöjar nu att instegskretsen A520 inte är långt borta (via Techpowerup).

Det handlar om totalt fem moderkort med styrkretsen A520, och samtliga modeller är av kompakta formfaktorn Micro ATX. Kompakta moderkort är en rimlig satsning för en styrkrets i instegsklassen då låga priser är prioriterade, och de fem moderkort Asus listar på företagets supportsida ingår inte heller i de mer påkostade produktfamiljerna.

Det handlar om två produktfamiljer där Prime rymmer moderkorten A520M-A, A520M-E och A520M-K medan TUF Gaming-familjen innehåller A520M-A och A520M-Plus. Uppgifterna avslöjar inga konkreta specifikationer om vad A520-styrkretsen får i funktionsväg, och det återstår att se vilka funktioner från syskonet B550 som offras för att nå lägre prisnivåer.

Uppgifter om när moderkort med A520-styrkretsen avtäcks och når marknaden saknas i skrivande stund, men då Asus publicerat uppgifter om faktiska produkter ligger ett avtäckande sannolikt inte allt för långt in i framtiden. Till skillnad från äldre generationer ska A520 vara kompatibel med höstens introduktion av Zen 3 och Ryzen 4000-processorerna.

Läs mer om AMD A520: