Den som söker ett tangentbord som erbjuder mekaniska brytare, kompakt formfaktor av tenkeyless (TKL)-typ och trådlös kommunikation med datorn har ett smalt utbud av produkter att välja mellan. Logitechs G breddar nu detta urval med lanseringen av G915 TKL, som kryssar för alla dessa egenskaper.

Logitech_G915TKL-3.jpg
Logitech_G915TKL-5.jpg
Logitech_G915TKL-1.jpg
Logitech_G915TKL-6.jpg

Som namnet antyder handlar det om en mer kompakt variant av det fullstora syskonet G915. Formen krymps genom att tangentbordet anammar formatet tenkeyless (TKL), vilket innebär att det inte inkluderar den numeriska knappsatsen. I övrigt behåller G915 TKL utbudet av funktioner hos dess större syskon, vilket bland annat innefattar trådlös kommunikation via Logitechs Lightspeed-teknik. Enligt företagets uppgifter erbjuder det inbyggda batteriet 40 timmars användning på en laddning.

Logitech_G915TKL-7.jpg

Tangenterna i fråga är av samma lågprofiltyp som hos fullstora G915, och de mekaniska brytarna utgörs av Logitechs GL-serie. Här finns tre alternativ att välja mellan, där GL Clicky som namnet antyder ger tydlig fysisk och ljudlig återkoppling. GL Tactile ger tydligare fysisk återkoppling medan GL Linear ger ett linjärt nedslag utan tydliga övergångar i motstånd. Tangenterna kan även belysas via Lightsync RGB, som tillåter belysning per individuell tangent.

Konstruktionens övre del är stöpt i en aluminiumlegering vilken ansluter till en basplatta i borstad metall. Tangenterna är täckta av ett oljeresistent lager som ska minimera synliga fingeravtryck. Logitech G915 TKL når handeln under juni månad med en rekommenderad prislapp på 2 499 kronor inklusive moms.