Taiwanesiska Asus har på senare år nyttjat sin position som världens största moderkortstillverkare för att upprätta diverse partnerprogram. Sedan tidigare har företaget ett program där chassitillverkare likt In Win, Lian Li och Deepcool tillverkar chassin under "ROG Certified"-flagg som enligt Asus genomgår strikta tester och resulterar i "de absolut bästa produkterna".

Även minnesprodukter certifieras av företaget, och minnestillverkaren Teamgroup meddelar idag att en trio SSD-enheter lanseras med Asus välsignelse. Det handlar om PCI Express 3.0-enheten Cardea II TUF Gaming Alliance och två 2,5-tumsenheter vid namn Delta TUF Gaming Alliance RGB respektive Delta S TUF Gaming Alliance RGB.

Till skillnad från tidigare nämnda produkter ingår Teamgroups SSD-enheter inte i programmet ROG Certified, utan faller istället under Asus TUF Gaming-paraply. Först ut är PCI Express 3.0 NVMe-enheten Cardea II TUF Gaming Alliance, som lanseras i storlekarna 512 GB och 1 TB. Enheten kläs därtill med en "kylare av gamingtyp för bästa kontroll av temperatur".

cardea.jpg
delta.jpg

Båda utförandena av Cardea II bjuder på "fullt uppgraderad, extrem prestanda" om 3 400 MB/s, där den mindre tappar skrivprestanda till 2 000 MB/s, ner från 1 TB-versionens 3 000 MB/s. Värdet TBW, Terabytes Written, uppges till 800 TB för 512 GB-varianten och 1 665 TB för den större enheten. Cardea II täcks av en kylare befriad från lysdioder och fem års garanti.

Den som är förtjust i ljuseffekter gör således bättre att snegla mot 2,5-tumsenheterna Delta och Delta S. Dessa pryds med design i idel kamouflage för att matcha moderkort i TUF-serien, parat med lysdioder arrangerade i ett 5:3-fält, vilket enligt Teamgroup är "störst i branschen". Just lysdioderna i Delta S har en drivspänning om 12 volt, medan Delta får nöja sig med traditionella 5 volt.

I övrigt erbjuds båda modellerna i storlekarna 500 GB respektive 1 TB, medan Delta S även erbjuds i en mindre 250 GB-modell. Prestanda är via SATA 6 Gbps begränsad till bandbredd om 560 MB/s läs- och 510 MB/s skrivhastigheter, medan TBW anges till 60, 120 och 240 TB för respektive modell. Teamgroup specificerar garantitiden för Delta-serien till tre år.

Både Cardea II och syskonen Delta är tillgängliga omedelbart, där enheten Delta S 1 TB har det ungefärliga priset 1 690 kronor i den svenska handeln.