I februari 2021 meddelade Kingston att deras gaming-inriktade varumärke HyperX övergår i HP:s ägo, som tar över det till fullo. Under HyperX-flagg har Kingston tidigare lanserat allt från primärminnen till musmattor, med gaming som gemensam nämnare. Det blir även det förstnämnda som får inviga bolagets nya serie vid namn Fury.

Namnet Fury låter nog inte helt obekant i relation till Kingston. Namnet användes redan 2014 till specifikt primärminnen och får nu åter axla manteln för att representera bolagets nya spelinriktade varianter. Nu introduceras tre modeller, där toppmodellen Fury Renegade bjuder på DDR4-minnen i kategorin högre frekvenser. Detta flankeras av mellanvarianten Fury Beast, som finns både som DDR4 och DDR3, samt den mindre varianten Fury Impact som med formfaktorn SO-DIMM är lämpad för bärbara datorer.

ktc-product-memory-renegade-ddr4-rgb-kit2-2-lg.webp
ktc-keyfeature-memory-beast-ddr4-2-lg.jpg
ktc-keyfeatures-memory-impact-ddr4-6-lg.jpg

Fury Renegade finns i en RGB-variant, där frekvensen går upp till upp till 4 600 MHz, med timings i spannet CL15 till CL19. Belysningen går även att styra och synkronisera med annan belysning med hjälp av medföljande mjukvara. Den RGB-lösa varianten vrider upp frekvensen ytterligare och ska enligt Kingston nå hastigheten 5 333 MHz med timings från CL13 till CL20. Båda varianter är Intel XMP-certifierade och finns tillgängliga i storlekarna 8–32 GB. De finns enskilt eller i paket om två, fyra eller åtta moduler för totalt upp till 256 GB.

Mellanvarianten Fury Beast är lite mer nedtonad i jämförelse och erbjuds i hastigheter upp till 3 733 MHz med timings mellan CL15 till CL19 för både varianten med RGB-belysning och den utan. Även där rör det sig om storlekar mellan 8 till 32 GB per minnesmodul, i kombinationer från 16 GB upp till 128 GB totalt. Fury Beast går även att återfinna i DDR3-variant.

Samtliga modeller finns hos återförsäljare, där Fury Renegade börjar på 1 299 kronor för den enklaste uppsättningen med svart kylfläns utan RGB, eller 1 449 kronor med belysning. Fury Beast finns i det enklaste utförandet till en prislapp om 1 149 kronor alternativt 1 249 kronor, beroende på RGB.