Intels processorfamilj "Alder Lake" och Core 12000-serien närmar sig med stormsteg. Förutom att vara den största och viktigaste lanseringen på många år för Intel markerar processorfamiljen startskottet för två nya gränssnitt. Den ena är PCI Express 5.0 och den andra DDR5, varav den senare tar vid efter DDR4 som släpptes sommaren 2013.

I början av oktober visade Corsair den nya designen för sina primärminnen i serien Vengeance, en serie som på SweClockers är omåttligt populär. Samtidigt som de visade Vengeance i DDR5-utförande fick entusiaster ta del av en siluett av bolagets mer påkostade serie Dominator Platinum, som nu också tar plats framför kameran.

Till skillnad från Vengeance introduceras inte en ny design för värmespridaren, utan Corsair behåller samma som används med dagens DDR4-minnen. Två metallplattor på vardera sida hålls samman av en ditskruvad båge, vilken går över en lång genomskinlig plastskena vilken som brukligt döljer LED-dioder för adresserbar RGB-belysning.

Förutom bilderna delger Corsair ingen information om Dominator Platinum-serien i DDR5-utförande. Sannolikt är dock att dessa kommer fabriksöverklockade med uppskruvade klockfrekvenser och tightare timings än Vengeance, som i regel tillhör några av de lägst prissatta minnena på marknaden.

Lanseringen av Intels kommande Core 12000-serie äger rum den 4 november.

Läs mer om DDR5 och Intel "Alder Lake":