Sony introducerade WH-1000X-seriens brusreducerande hörlurar under hösten 2016 och har därefter släppt tre uppgraderade varianter. Dessa har erbjudit förbättringar som förbättrad ljudkvalitet, bättre brusreducering och längre batteritid. På designfronten har det dock inte blivit några större förändringar mellan generationerna, förutom material på kåporna. Med femte generationen rör dock Sony om i grytan ordentligt då WH-1000XM5 kommer med en helt ny design.

WH-1000XM5 heter den senaste modellen och utöver den nya designen erbjuds även förbättrad brusreducering, vilket sker tack vare åtta mikrofoner som ska snappa upp och plocka bort brus och annat oljud. Sony har även lagt till Auto NC Optimizer-mjukvara som automatiskt ska optimera brusreduceringen baserat på miljö och omgivning. Med dessa tillskott ska hörlurarna vara bättre på att reducera brus, framför allt oljud i mellanhög frekvens.

Den ökade mängden mikrofoner ska enligt Sony även förbättra samtalskvaliteten, något som tidigare enheter i WH-1000X-serien fått kritik för. Fyra av dessa mikrofoner är strålformade och ska kunna plocka upp talljud med hög precision och isolera detta från bland annat ljud från vind.

2_WH-1000XM5_side_black-Large.jpg
4_WH-1000XM5_swivel_black-Large.jpg
4_WH-1000XM5_swivel_silver-Large.jpg
5_WH-1000XM5_swivel_w_case_black_8000-Large.jpg
7_WH-1000XM5_B_button-Large.jpg

Den nya designen ger inte bara lurarna ett nytt utseende, utan ändringarna ska enligt Sony även förbättra komforten tack vare förbättrad passform. Kuddarna på kåporna och på bandet är klädda i mjukt syntetiskt läder som ska hjälpa till att avlasta trycket mot öronen samt hjälpta till att hålla oljud ute.

Hörlurarna är utrustade med specialdesignade element på 30 millimeter som ska ha förbättrad känslighet när det kommer till höga frekvenser, vilket på så vis ska ge en naturligare ljudkvalitet. I hörlurarna används även Sonys ljudprocessor V1 som tillsammans med brusreduceringsprocessorn QN1 ska erbjuda ett klart och detaljrikt ljud och ordentlig basåtergivning.

När det kommer till batteri och funktionalitet har WH-1000XM5 ärvt en hel del av föregångaren. Batteritiden ligger kvar på 30 timmar och har Speak-to-chat som sänker volymen på det du lyssnar på och låter dig höra din omgivning, vilket gör att du kan ha ett snabbt samtal utan att behöva ta av dig hörlurarna.

Sony WH-1000XM5 släpps i slutet av maj och har ett rekommenderat pris på 5 000 kronor inklusive moms. Färgalternativen den här gången är svart eller gråvitt.

Får den nya designen dig att vilja uppgradera?