Den årliga elektronikmässan Computex 2022 har nu gått av stapeln, i ett hybridformat med både fysiska och digitala presentationer. Officiellt startar mässan tisdagen den 24 maj, men den rivsmygstartades redan under måndag morgon då AMD höll hov. Nu är det dags för Nvidia att inta scenen.

AI on the NVIDIA accelerated computing platform is revolutionizing everything from gaming to data centers to robotics. NVIDIA will present how AI is powering the enterprise data center and the latest products and technologies for gamers and creators. – Nvidia

För den som väntar på nyheter på konsumentsidan är det en talare som är extra intressant, i form av Geforce-chefen Jeff Fisher. Tidigare i år drog Fisher skynket av flaggskeppet Geforce RTX 3090 Ti och under Computex 2022 väntas ytterligare nyheter på grafikkortsfronten. På ryktesvägen har det letat sig ut uppgifter som talar både om ett budgetkort i form av Geforce GTX 1630 och möjligt avtäckande av RTX 4000-serien.

Det sistnämnda baseras på uppgifter från föregående vecka, där "Ampere"-efterträdaren "Ada Lovelace" påstods stå redo redan till sommaren. Arkitekturen har tidigare rapporterats anlända med upp till 18 432 CUDA-kärnor för toppmodellen i fullskaligt utförande, sällskapat av tilltagna effektuttag.

► Läs fler nyheter från #computex-2022

Utöver konsumentsegmentet väntas även nyheter för enterprise och datacenter, där artificiell intelligens och vad Nvidia kallar "Accelerated Computing" står på menyn. Presentationen ska därtill bjuda på de senaste teknikerna för gaming, vilket kan innebära inspel om tekniker likt DLSS.