Den portabla Steam Deck lanserades i kalla februari i år. Hittills har produkten visat sig vara betydligt hetare med en längre tids placering på Steams bästsäljare, en lista där den ensamma hårdvaruprodukten är omringad av spel. Hög efterfrågan har dock baksidor och endast de som var snabbast med att boka har fått sina enheter.

För närvarande möts den som vill beställa av leveransdatum någon gång efter årets tredje kvartal. Nu ser situationen ut att ljusna, då Valve skruvar upp produktionstakten för att lindra situationen och bättre möta efterfrågan. Detta bekräftas av Steam Deck-profilen på Twitter som meddelar att produktionen nyligen har mer än fördubblats. De tillägger även att de snart ska påbörja e-postutskick till tredje vågen förbokningar som utlovats köpchans under årets tredje kvartal.

Likt många andra tvingades Valve till följd av krets- och komponentbrist senarelägga lanseringen av Steam Deck, vilket bidragit till de långa väntetiderna för de som förbokat. Valve specificerar inte var flaskhalsen i produktionslinjen har legat. De senaste månaderna har dock situationen lättat och tillgången förbättrats för bland annat grafikkort. Det är möjligt att det sträckt sig även till den Zen 2-baserade systemkrets från AMD som driver Steam Deck.

Valve har ännu inte uppdaterat de uppskattade leveranstiderna, men meddelar i sitt inlägg att det från och med nu kan levereras dubbelt så många enheter per vecka. Upptrappningen av leveranserna bör därmed leda till kortare väntetider, även om framtiden får utvisa i vilken utsträckning.

Läs mer om Steam Deck: