#valve

Valve kan jobba på Google Stadia-konkurrent

Samarbetspartner röjer vad som kan vara Valves planer för en Steam-baserad strömmande speltjänst.

Steams stora Halloween-rea är igång

Den som vill fynda skräckrelaterade speltitlar, eller bara rabatterade priser i allmänhet, hittar just detta i Steam-butikens årliga Halloween-rea.

Jedi Fallen Order och Battlefield V till Steam

Electronic Arts går nu officiellt ut med att bolagets spelutbud flyttar in till Steam, ett partnerskap som sjösätts med Star Wars Jedi: Fallen Order i november.

Machine Games: "Epic Games Store är bra för konkurrensen"

Utvecklaren bakom Id Softwares Wolfenstein menar att Epic Games Store är ett naturligt resultat av en växande spelmarknad.

Electronic Arts påväg börja sälja spel på Steam

Mycket tyder på att den som hyser motstånd mot Electronic Arts digitala butik Origin snart kan flytta sin digitala handel till Steam-butiken.

Öppet betatest för lokal multiplayer online i Steam

Speltitlar som inte stöder multiplayer online får nu denna möjlighet med betaversionen av nästa stora Steam-uppdatering.

Steams höstreor röjs i vanlig ordning

Med start i slutet av oktober får alla Steam-kunder möjligheten att tömma plånboken och bygga på den ständigt växande backloggen.

Steam får stöd för lokal multiplayer online

I en uppdatering för Steam blir det möjligt för upp till fyra spelare att lira tillsammans online – även om spelet är gjort för lokal multiplayer.

Steams distributionsavtal förhindrar lång exklusivitet för Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2 släpps snart till PC och blir inledningsvis exklusiv Rockstars och Epics butiker, men Valves distributionsavtal gör att det kort därefter kommer till Steam.

Fransk domstol: Steam-spel ska kunna säljas vidare – Valve överklagar

Paris högsta domstol slår fast att Valve bryter mot EU-lag på ett antal punkter vad det gäller digital speldistribution. Beslutet överklagas, men kan bli omvälvande för den europeiska marknaden.

Steams nya spelbibliotek nu i öppen beta

Den tidigare slutna betan för Steam-klientens moderniserade spelbibliotek är nu öppen för alla medlemmar som deltar i betaprogramet.

Steams rekommendationer användaranpassas vidare efter sjunkande försäljning

Steam-butikens utbud är så stort att det genomsnittliga spelet säljer upp till 70 procent sämre än i fjol. Nu justerar Valve rekommendationerna mot att fokusera på spelarens smak.

Epic Games Stores exklusiva speltitlar kan bryta mot Steams distributionsavtal

Speltitlar som blir tidsexklusiva för Epic Games Store kan bryta mot Steam-butikens avtal, detta enligt regler som funnits i utgivaravtalet för Steam sedan 2017.

Steam får rejält omarbetad design

Designen för spelbiblioteket för Steam-klienten har använt mer eller mindre samma designspråk i 16 år. Nu förbereder Valve ett rejält ansiktslyft i en ny version av klienten.

Gabe Newell pratar trådlös Valve Index och antyder om Half-Life 3

Kort efter att Valves första egna VR-headset Index släppts diskuterar Gabe Newell framtida trådlösa revisioner, och häller återigen bensin på elden med antydningar om ett Half-Life 3.