Bankrån och bilstöld belönas i den anrika serien av gangstersimulatorer under Grand Theft Auto-flagg (GTA), en serie som sedan nio år tillbaka fastnat på GTA V. Det går dock ingen nöd på Rockstar Games, eftersom titeln är en riktig kassako som fortfarande säljer i miljontals exemplar årligen. Samtidigt håller ett ständigt uppdaterat flerspelarläge både finanserna och intresset för titeln flytande.

Med braksuccén GTA V är förväntningarna höga inför den efterföljande delen, men mycket lite är känt om denna. I samband med presentation av kvartalsrapporten för Rockstar Games moderbolag, Take-Two Interactive, berättar bolagets VD Strauss Zelnick om ambitionerna för spelet. Som väntat är de skyhöga och Zelnick menar att nästa GTA ska sätta en ny standard i spel- och underhållningsbranschen.

With development of the next entry in the Grand Theft Auto series well underway, the Rockstar Games team is determined to once again set creative benchmarks for the series, our industry, and for all entertainment, just as the label has done with every one of their frontline releases. – Strauss Zelnick, via transkription av The Motley Fool

Vidare förklarar Zelnick att utvecklingen pågår för fullt, vilket är helt i linje med informationen Rockstar Games delgav i början av året. Då lovade utvecklaren att presentera mer information "när de är redo", något de alltså inte verkar vara. Mycket pekar mot att GTA V åtminstone hinner fylla tvåsiffrigt och lite till innan efterträdaren är på plats, men exakt tidshorisont går endast att spekulera i.

Detsamma gäller spelets innehåll och på vilket sätt Rockstar Games ämnar höja ribban. Det tisslas och tasslas om att nästa spel har både amerikanska Vice City och Sydamerika som skådeplatser, och att spelet utspelar sig under 70- och 80-talet. En extra stor spelvärld kantad av dåtidens kriminella hinder och möjligheter lär således vara viktiga ingredienser i den storslagna planen.

Vad anser du att ett Grand Theft Auto-spel behöver för att du ska tappa hakan? Berätta i kommentarstråden!