Den anrika Grand Theft Auto-serien (GTA) har en stor skara aktiva spelare, trots att GTA V snart fyller tvåsiffrigt. Utvecklaren Rockstar Games är i full gång med att utveckla nästa spel i serien och strålkastarljuset riktas mot varje detalj som delas om den kommande titeln. I helgen var strålkastarna många och riktade mot Twitter och Youtube, när ett stort antal videoklipp av vad som påstods vara GTA VI, hittade ut på webben.

Nu tar Rockstar Games till Twitter för att bekräfta att videoklippen var äkta och att det inte var ett klavertramp som låg bakom att materialet hamnade på villovägar. Det handlar om en angripare som tagit sig in i utvecklarens system och bland annat laddat ned videoklippen, som föreställer GTA VI under tidig utveckling. Hur gamla videor det rör sig om nämns dock inte.

Majoriteten av videorna har försvunnit från Twitter och Youtube, men som bekant glömmer Internet inte. Klart är bland annat att Jason och Lucia ser ut att bli spelets två spelbara karaktärer, och detta med skådeplats Vice City. En mer modern epok än det tidigare omsusade 80-talet, samt ett potpurri av rån, vapen och bilstöld är andra detaljer som syntes i videorna.

Vidare förklarar Rockstar Games att de inte tror att intrånget och det läckta materialet kommer att påverka vare sig nu tillgängliga spel, eller de utvecklingsprojekt som utvecklaren pysslar med. Företaget är som väntat missnöjt med att GTA VI-fantaster får speldetaljer röjda på detta okontrollerade sätt, men lovar att introducera titeln så snart de är redo. Inom kort ska Rockstar Games bjuda på ännu en uppdatering, men det återstår att se om de då bjuder på några officiella GTA VI-smakprov.

Läs mer om Grand Theft Auto: