Microsofts lagringsgränsnitt Directstorage till datorer har nu fått en ordentlig och efterlängtad uppdatering. När 1.0-versionen av gränssnittet blev tillgängligt i våras lös grafikaccelererad dekompression med sin frånvaro, vilket är paradnumret i gränssnittet som ska korta laddningstider rejält i spel då data skickas direkt till grafikkortet för att avkodas.

Mer om DirectStorage:

I oktober meddelade Microsoft att Directstorage 1.1 med grafikaccelererad dekompression skulle släppas inom kort och demonstrerade i samma veva hur gränssnittet kan förbättra laddningstiderna. I syntetiska tester har Microsoft själva gjort laddningstider tre gånger snabbare med Directstorage 1.1 jämfört med 1.0, men hur mycket snabbare laddningstiderna blir i riktiga spel återstår att se.

För tillfället är listan med speltitlar som drar nytta av Directstorage 1.1 extremt kort. Square Enix Forspoken som släpps i februari blir en av de första PC-titlarna som kommer använda tekniken för att rappa på laddningstider. Nu när Directstorage 1.1 är mer lättillgänglig lär listan med kompatibla spel bli betydligt längre.

Vad ska du göra med all tid du kommer spara tack vare Directstorage 1.1?