Lagom till lucia rapporterade Notebookcheck att MSI ämnar avtäcka en gaming-inriktad bärbar dator utrustad med en Mini LED-display. Detta bekräftas nu i ett pressutskick.

Modellen i fråga är den senaste iterationen av MSI:s påkostade Titan GT77-serie, som senaste åren utmärkt sig som bastanta maskiner med många hästkrafter under huven. Den senaste generationen verkar inte vara ett undantag och dragplåstret i det hittills släppta marknadsmaterialet är den 17,3 tum stora skärm som datorn bestyckats med.

Enligt MSI är det marknadens första Mini LED-display med 4K-upplösning och 144 Hz uppdateringsfrekvens. I pressutskicket går att utläsa att displayen drivs av AOU:s AMLED-teknik.

titan_gt77_miniled_2.jfif

via notebookcheck.net

Displayen är därtill certifierad för VESA HDR-1000 och ska alltså kunna nå en maximal ljusstyrka på 1 000 nits under de givna förhållanden som krävs för certifieringen. För att uppnå en högre kontrastverkan samt minimera mängden "ljusglorior" mot mörk bakgrund är displayen även bestyckad med 1 008 stycken individuella dimming-zoner.

Det går även att utläsa en responstid på ned till 3 millisekunder med hjälp av overdrive samt att skärmen ska kunna nå 100 procent av DCI-P3 färgspektrat. Skärmen kommer även "fabrikskalibrerad" och det utlovas individuell inspektion och handpåläggning av varje panel innan datorn lämnar fabriksgolvet.

MSI_NB_Titan_GT77_photo14-1480x1480_videocardz.jpg
MSI_NB_Titan_GT77_photo22_for_KV-scaled_videocardz.jpg

Med en skärm av den här kalibern krävs det givetvis rätt mycket grafikprestanda för att driva den, något som MSI hoppas kunna uppnå med hjälp av Geforce RTX 4000-serien till laptop. På processorsidan ska det hela drivas av en Core i9 HX-modell från Intels senaste generation, vilken ännu inte är avtäckt.

Som chassits storlek redan skvallrar om har hela paketet utrustats med en rejäl kylarlösning bestående av totalt fyra stycken fläktar och åtta stycken värmeledningsrör. Eftersom detaljer om nästa generations grafikkretsar från Nvidia och processorer från Intel fortfarande inte är kända finns i dagsläget inga fler specifikationer att tillgå.

Datorn ska få ett fullskaligt avtäckande på CES-mässan nästa vecka, där det går att räkna med att få fler detaljer gällande tillgång och pris. Med alla ovan nämnda aspekter i åtanke går det dock kallt att räkna med att eventuella intressenter får slanta upp rejält.