Google stängde ned spelstreamingtjänsten Stadia för gott i januari. Trots det återstod ett litet hopp om att tjänsten skulle få leva kvar som white label-produkt, det vill säga att licens till tekniken säljs till företag som vill bygga egna spelstreamingtjänster med Stadias teknik som bas. Nu framgår att så inte är fallet.

Googles separata satsning med Stadia som white label-produkt gick under namnet Immersive Stream och en handfull företag hoppade på systemet. Bland annat erbjöd amerikanska operatören AT&T sina kunder möjligheten att spela Batman: Arkham Knight via molnet och Capcom lät spelare testa Resident Evil: Village. Likt Stadia läggs Immersive Stream ned helt, eftersom det var direkt kopplat till Stadia-plattformen, vilket sätter käppar i hjulet för funktionaliteten.

Detta betyder dock inte att sista spiken är satt i spelkistan hos Google. I en ny satsning som döpts till Google Cloud for Games ska Google förse spelstudior med en stabil servermiljö som ska underlätta vid spellanseringar samt gå att skala upp vid behov. Utöver tillgång till servrar lyfter Google att Google Cloud for Games också ska underlätta för utvecklare att hålla reda på spel- och spelardata på en större skala samt ge företagen bättre möjlighet att analysera spelarbeteenden.