Lång batteritid i mobiltelefoner är någonting som är eftertraktat bland användare, och i ett nytt batteritest ställs värstingmodellerna från Apple och Samsung mot varandra. Youtube-profilen Phonebuff står bakom testet, och det är Galaxy S23 Ultra och Iphone 14 Pro Max som är utmanarna.

Batteristorleken på telefonerna är olika, då Galaxy S23 Ultra sitter på ett 5 000 mAh stort batteri, medan batteriet i Iphone 14 Pro Max är 4 323 mAh stort. Även om batteriet i Samsungs flaggskepp är större, står värstingmodellen från Apple kvar som herren på batteritäppan. Det är dock en väldigt tight match mellan de två enheterna. Samsungtelefonen dör efter 27 timmar och 6 minuter, medan Iphone slocknar efter 27 timmar och 44 minuter.

I det förhållandevis intensiva testet får båda enheterna genomgå en rad delmoment för att återskapa någon form av mänsklig interaktion. Telefonerna är hack i häl på varandra i större delen av testerna, även när det kommer till videouppspelning och spelande.

Det som sticker ut är förbättringar i standbyläget på Galaxy S23 Ultra, där tidigare Samsung-modeller presterat betydligt sämre, men med senaste tillskottet är mängden batteri som försvinner minimal. Akilleshälen för Galaxy S23 Ultra är hoppande mellan applikationer, vilket är väldigt tungt för telefonens processor och får batteriet att dräneras snabbare än på Iphone.

För att dra någon form av slutsats av testet är det att oavsett om du väljer Iphone 14 Pro Max eller Galaxy S23 Ultra kommer du få en telefon som går att använda länge mellan laddningar. Givetvis finns det andra faktorer som spelar in när det ska köpas en telefon, som operativsystem, laddningshastighet, design samt pris. När det kommer till batteritid är det dock en tight match mellan flaggskeppen.

Hur viktig är batteritiden i telefonen för dig?