Under avtäckandet av arkitekturen RDNA 3 och grafikkorten i Radeon RX 7900-serien presenterade AMD att de arbetade på den tredje versionen av sin uppskalningsteknik FSR. FSR 3 skulle likt konkurrenten Nvidias DLSS 3 använda sig av interpolerade bildrutor för att öka bildfrekvensen i spel och på sådant sätt ge användaren en högre upplevd prestanda. Sedan presentationen har det dock varit tyst om tekniken, med undantag för en teknikgenomgång på Game Developer Conference.

Enligt nya uppgifter från Youtube-kanalen Moore's Law is Dead gör en icke namngiven partnertillverkare gällande att FSR 3 är nästintill färdigt, och att en lansering ska ske senast under årets sista kvartal. Målsättningen är dock att sjösätta tekniken så tidigt som september, för att då kunna ha den på plats i anslutning till att bolaget rullar ut nästa skörd grafikkort i form av den övre mellanklassaren Radeon RX 7800 XT.

Starfield (9).jpg

Bethesdas Starfield kan bli först ut med FSR 3.

Vilket spel som blir först ut med stöd för tekniken är ännu okänt, men sett till att den AMD-sponsrade stortiteln Starfield lanseras i början av september pekar många spekulationer åt det hållet. Enligt AMD ska det vara enkelt för utvecklare att implementera FSR 3 i titlar som redan har stöd för FSR 2, och därför är det ingen hödoddsare att vi får se äldre spel få stöd för tekniken senare under året.