I samband med Gamescom-mässan i Köln passar Asus på att visa upp en ny skärm för krävande spelare. ROG Swift PG32UCDM heter den och ska börja säljas i början av 2024 till ett ännu okänt pris.

Företaget skriver att skärmen är den första QD-OLED-skärmen i världen på 32 tum med 4k-upplösning. Panelen, som lär tillverkas av Samsung, kommer förmodligen dyka upp i produkter från andra tillverkare också vad det lider.

Skärmen är plan, inte krökt, och förutom den höga upplösningen har den för QD-OLED-tekniken typiskt höga specifikationer: 240 Hz bilduppdatering, 0,03 millisekunders svarstid och upp till 1 000 nits ljusstyrka. Ett tecken på att skärmen knappast lär vara speciellt strömsnål är att Asus har utvecklat ett nytt kylsystem som bland annat använder ett tunt lager grafen bakom panelen för att bättre avleda värme.

ROG Swift PG32UCDM har stöd för HDMI 2.1, Displayport 1.4 med komprimering (DSC) och G-Sync. Den har flera USB-kontakter och kan antingen fungera som USB-hubb eller förse en ansluten bärbar dator med ström (upp till 90 watt effekt), men inte båda samtidigt.