Enligt Apple ska den nya M3-kretsen erbjuda en prestandaökning på 20 procent jämfört med M2, och när de första testresultaten nu börjar dyka upp efter lanseringarna av nya Imac och Macbook Pro ser det ut att stämma rätt bra.

I ett Geekbench 6-resultat Wccftech har hittat får M3-kretsen 3 076 poäng enkeltrådat och 11 863 poäng multitrådat. Det är en ökning på över 18 procent jämfört med M2 i båda testen. Det är också 17 procent snabbare än M2 Pro i Mac Mini enkeltrådat, och 0,1 procent snabbare multitrådat.

Resultat för M3 Max har också dykt upp, och den kretsen slår även den nästa modell uppåt i föregående generation. Enligt Michael Burkhardt på X (tidigare Twitter) får M3 Max 21 890 poäng i Geekbench 6 multitrådat, medan M2 Ultra som sitter i Mac Studio och Mac Pro får 21 292 poäng.

Resultat för M3 Pro saknas fortfarande.

Geekbench säger långt ifrån allt om en processors prestanda. Fler och mer verklighetsbaserade tester kommer snart ge större klarhet i hur mycket snabbare Apples nya systemkretsar är, men de här resultaten visar att Apples egna siffror åtminstone inte är tagna ur luften.