#mac

45

Apples nästa processorer för datorer uppges bli M1X med 12 kärnor

Antalet högpresterande kärnor kan komma att kliva upp till åtta stycken vid lanseringen av nästa Macbook Pro.

64

Apples ARM-processor M1 prestandatestas – slår ovanför sin viktklass

Tekniksajten Anandtech sätter Apple M1 i Mac Mini på prov. Resultatet är imponerande prestanda till låg strömförbrukning.

22

Apples ARM-datorer stöder inte Thunderbolt 4

Stöd för USB 4 i Apples nya Mac-datorer med M1-processor sällskapas inte av Thunderbolt 4, och de förbättringar som där ingår.

140

Apple avtäcker nytt i november – trolig premiär för Apple Silicon

Apple håller hov i november och det mesta pekar mot de utlovade Mac-datorerna med egenskapta ARM-processorer under huven.

19

Apples Face ID kommer till Mac-datorer

Betaversionen av nästa Mac OS-uppdatering innehåller terminologi som talar för ansiktsigenkänning även utanför Iphone och Ipad.

18

Metallicgear tar Mac Pro-rivjärnet till PC

Den som suktar efter rivjärnsdesignen från Apples senaste Mac Pro kan vända sig till Metallicgear för motsvarighet på PC-sidan.

157

Apple Mac Pro säljstartar – börjar på 71 995 kronor

Mac Pro återvänder till tornmodell med 28 processorkärnor, dubbla grafikkort i och upp till 1,5 TB primärminne.

14

Steam Remote Play Together lämnar beta

Steams funktion som gör det möjligt att strömma lokal multiplayer online har lämnat beta och det firar butiken med reapriser.

325

Allvarligt säkerhetshål upptäckt i Intels processorer

Åtgärdandet av ett säkerhetshål som tros påverka Intel-processorer sedan ett decennium tillbaka kräver en omskrivning av operativsystemets kärna som kan ge påtagliga prestandaförluster.

22

Apples grafiska gränssnitt Lisa släpps som öppen källkod nästa år

Computer History Museum meddelar nu att de kommit över källkoden för Apples grafiska gränssnitt Lisa. De planerar att släppa denna gratis för allmänheten under 2018.

93

Apple lanserar Imac Pro med 18 kärnor och Radeon Pro Vega

Efter ett avtäckande tidigare under året lanserar nu Apple Imac Pro, vilken utrustas med en 5K-skärm och grafikkort ur AMD:s Radeon Pro Vega-serie.

57

Systemuppdatering återintroducerar säkerhetshål i Mac OS

Kort efter att Apple täppt till ett allvarligt säkerhetshål i Mac OS High Sierra dyker information upp till ytan om att den senaste systemuppdateringen öppnar upp det igen.

49

Apple bekräftar säkerhetshål i Mac OS

Ett nyligen upptäckt säkerhetshål i Apples Mac OS High Sierra gör det möjligt att logga in som administratör utan lösenord. Apple bekräftar nu att de arbetar på att åtgärda detta.

34

Apple lanserar Mac Pro med ny design år 2018

Apple arbetar på en ny version av den stationära datorn Mac Pro, vilken ska vara omarbetad från grunden och lägga större fokus på modularitet och utbytbara komponenter.

65

Apple läcker bild på nästa Macbook Pro

Inför den väntade avtäckningen den 27 oktober läcker Apple bilder på nästa Macbook Pro, där den största nyheten är en tryckkänslig panel i tangentbordets övre kant.