Förra året lämnade Alex Neill, en av grundarna av den brittiska konsumentorganisationen Consumer Voice, in en stämningsansökan mot Sony Interactive Entertainment. I den anklagar hon Sony för konkurrensbrott på Playstation Store, och kräver att företaget betalar ersättning till 8,9 miljoner brittiska Playstation-kunder.

Sony har begärt att stämningsansökan ska ogillas utan rättegång, men nu har domstolen i London bestämt att fallet går vidare till huvudförhandling, rapporterar Reuters.

Anklagelserna mot Sony liknar de som har riktats mot Apple och Google. De är centrerade på det faktum att Sony tvingar spelutgivare som säljer Playstation-spel digitalt att göra det via Playstation Store, där företaget tar 30 procent i avgift. Resultatet är enligt stämningsansökan att konsumenter har tvingats betala överpriser på spel och andra digitala köp i flera år.

Om Sony inte väljer att ingå en förlikning lär det ta flera år innan någon konsument får några pengar, men om Alex Neill och hennes jurister vinner och domstolen håller med om omfattningen på ersättningen kan varje drabbad kund få mellan cirka 875 och 7 350 kronor, skriver Consumer Voice.