Om det finns något spel som portats till flest olika apparater måste det nästan vara Id Softwares Doom från 1993. Med dagens mått är spelet väldigt lättdrivet, vilket innebär att flitiga programmerare fått det att rulla på allt ifrån grafräknare och mikrovågsugnar till digitalkameror och text-TV. Nu ger sig det anrika svenska företaget Husqvarna in i leken med en helt ny produktkategori att spela Doom på.

husqvarna_nera.jpg

Husqvarna Automower 430X NERA, framtidens spelmaskin?

Som en del av spelets 30-årsjubileum har Husqvarna utvecklat en version av Doom som går att spela på deras robotgräsklippare i Automower NERA-serien. Spelet visas på gräsklipparens inbyggda LCD-skärm och kan styras via kontrollratten samt knapparna som finns på maskinens ovansida. Enligt bolagets mjukvaruingenjör Christian Bondesson kläcktes idén när han läste en bok om utvecklingen bakom spelet, och han tyckte då att det vore kul att få det spelbart på en robotgräsklippare.

Doom på Husqvarnas robotgräsklippare kommer att visas på datorfestivalen Dreamhack Winter som går av stapeln under helgen. Företaget organiserar i samband med detta en turnering under parollen Doom La(w)n Party, där deltagare kan tävla mot varandra i Doom deathmatch på en av bolagets robotgräsklippare. I prispotten syns, hör och häpna, robotgräsklippare från Husqvarna.

Vill du spela Doom på din nästrimmer? Dela med dig av dina tankar i kommentarstråden!