LAN- och datorfestivalen Dreamhack förknippas vanligtvis med Jönköping, där både sommar- och vinterutgåvorna huserat i Elmia sedan många år tillbaka. Det ser det ut att bli ändring på till nästa år – till vintern 2024 intar Dreamhack istället huvudstaden.

I en uppdatering på Dreamhacks webbsida och kalender framgår att de planerar ett evenemang på Stockholmsmässan i Älvsjö, ett stenkast söder om Stockholms innerstad. Evenemanget paras med en ny slogan som lyder "gaming is coming home" och är en nysatsning som bland annat anspelar på Stockholms starka position inom spelindustrin.

Att ta Dreamhack till Stockholm är speciellt för mig personligen. Gaming hör hemma i Stockholm och vi vill bidra till och utveckla den unika kulturen som gör spelvärlden i staden så speciell. Från kreatörer och fantastiska Cosplay-artister, till de senaste spelen, produkterna och den bästa e-sporten. – Shahin Zarrabi, festivalansvarig på ESL Faceit Group.

Till SweClockers bekräftar Dreamhacks presskontakt Per Sjölin att det handlar om en fullfjädrad Dreamhack-festival, inklusive LAN-hall och det utbud som evenemanget vanligen bjuder på. Nysatsningen innebär inte att Jönköping överges – staden fortsätter husera sommarversionen även nästa år. Vinterutgåvan ser däremot ut att ersättas med Stockholmsversionen. Det bekräftas inte ordagrant, men eftersom den utspelar sig ungefär då "Dreamhack Winter" vanligen går av stapeln och inte listas bland kommande evenemang ser det ut att vara fallet.

Biljettförsäljningen för Dreamhack Stockholm startar den 26 mars nästa år och själva evenemanget äger rum 22–24 november. Stockholmsmässan är enligt egen utsago den största mässanläggningen i Norden, med plats för upp till 30 000 personer.