Samsung må ha visat en häftigare teknik med sin genomskinliga mikro-LED-skärm, men den är långt från en färdig produkt. Konkurrenten LG har på CES visat upp en genomskinlig tv med OLED-panel som däremot kommer säljas, och det redan i år. Det är inte första gången LG har visat en genomskinlig OLED-skärm, men första gången det är mer än en prototyp.

Signature OLED T heter den kommande tv:n. Den mäter 77 tum i diameter och som tidigare Signature-modeller lär den inte bli billig, om den alls dyker upp i Sverige. När den ihoprullbara Signature OLED R lanserades för några år sedan låg priset i Storbritannien, som brukar ha liknande priser som Sverige, på motsvarande nästan 1 300 000 kronor.

För att fungera bättre som vanlig tv kan en svart ”kontrastfilm” rullas upp bakom den genomskinliga skärmpanelen. Annars syns väggen bakom tv:n, vilket leder till en märklig djupeffekt när den är påslagen. I LG:s demorum på mässan visade företaget bland annat hur den kan emulera ett akvarium, rapporterar The Verge.

Precis som LG:s M-serie använder Signature OLED T den fristående Zero Connect-lådan för anslutning av spelkonsoler och annat, och innehållet skickas sedan trådlöst upp till 10 meter till tv:n.